Premium

Omwonenden verbijsterd na steekpartij met dode: ’Normaal gebeurt hier nooit iets’

Omwonenden verbijsterd na steekpartij met dode: ’Normaal gebeurt hier nooit iets’
© Foto DNP
Purmerend

Het is altijd zo rustig in de Vooruitstraat in het centrum van Purmerend. De buurt werd dinsdagmiddag opgeschrikt door een fatale steekpartij, waarbij één dode te betreuren was. Twee andere gewonden zijn door de politie aangehouden als verdachte.

,,Normaal gebeurt hier nooit iets’’, verzucht een vrouw. Verschillende buurtbewoners verzamelen zich na de gebeurtenis verbouwereerd op straat. Geruchten over wat er gebeurd is in de aanpalende Julianastraat worden uitgewisseld. De twee straten grenzen praktisch met de achtertuinen aan elkaar, verschillende bewoners hebben geschreeuw gehoord. Spelende kinderen in de achtersteeg tussen de straten waren ook getuige van de commotie die na de steekpartij ontstond.

Twee vrouwen

Een bewoner komt over zijn toeren terug van zijn werkzaamheden op de volkstuin. Zijn zoon kwam hem waarschuwen nadat een van de slachtoffers, een bewoonster van de Julianastraat met wie hij geregeld contact had, bloedend ineen was gezakt in zijn keuken, vertelt hij. ,,Ze doen er nu sporenonderzoek.’’ Volgens hem zijn er twee vrouwen gewond geraakt, en zou de dader, die ook letsel opliep, een vriend van de zoon des huizes zijn. Op dat moment was bekend dat er drie gewonden waren gevallen, maar nog niet dat er iemand overleden was aan de gevolgen van de steekpartij.

Het woord ’psychose’ valt. Het woord ’familiedrama’ ook, maar andere omwonenden willen die conclusie nog niet trekken. Volgens de politie gaat het vermoedelijk om een conflict in de relationele sfeer. Aan het einde van de middag werd er nog geen mededeling gedaan over de identiteit van de slachtoffers.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen