Met drie of meer in de auto in Alkmaar: vijftien bekeuringen van 390 euro

Ype Minkema
Alkmaar

De politie van Alkmaar heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag vijftien bekeuringen uitgedeeld voor overtredingen van de noodverordening. In een aantal auto’s werden drie of meer personen aangetroffen. Dat leverde de inzittenden volgens de Alkmaarse wijkagent Bas Wijnen in dit geval meteen een boete op van 390 euro per persoon.

De boete voor inzittenden van vijftien jaar en ouder is formeel vastgesteld op 390 euro. Overtreders jonger dan vijftien moeten 95 euro dokken.

Volgens de wijkagent ging het voornamelijk om jongeren. Ze kwamen niet uit één gezin en konden in hun voertuig ook niet de voorgeschreven anderhalve meter afstand houden. Dat werd dus een duur nachtje.

De noodmaatregel geldt ook voor werkbusjes. Ook in die voertuigen wordt vaak met drie werknemers of meer gereden. Zij komen niet uit een gezin en houden ook niet de vereiste afstand van anderhalve meter. Dat kan alle inzittenden een bekeuring opleveren.

Anders ligt dat bij motoren, fietsen en bromfietsen/scooters. Zeker op die vervoermiddelen wordt de anderhalve meter niet gehaald als er passagiers achterop zitten, maar omdat het op de tweewielers vrijwel altijd gaat om maximaal twee personen kan er dus ook niet worden bekeurd.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen