Ria (62) is gek op drummen en ze heeft Down, snapt niet waarom ze niet gewoon haar verjaardag kan vieren. Welke drummer maakt die dag voor haar toch onvergetelijk?

Voor Ria is drummen d’r lust en d’r leven.
© privéfoto
Den Helder

Ria Bruin wordt 63 jaar. Normaal iets om naar uit te kijken, maar door het coronavirus komt er geen visite zoals anders. Ze heeft Down, en snapt er niets van.

,,Ria is kinderlijk’’, zegt Ank Rietveld uit Schoorl, Ria’s zus. ,,Het is haar niet uit te leggen. Ze verheugt zich al weken op haar verjaardag en begrijpt niet dat dit niet door kan gaan.’’

Ria komt oorspronkelijk uit Oude Niedorp, woonde lange tijd bij ’s Heeren Loo in Julianadorp en sinds een poosje in Statenhoff in Den Helder, begeleid wonen.

Showtje

De familie hoopt nu dat er misschien een drummer is die de verjaardag, zaterdag 18 april, toch onvergetelijk kan maken. Of misschien zelfs meer dan een drummer. Door een showtje te geven dat ze vanachter glas kan volgen. Want drummen, dat is voor Ria d’r lust en d’r leven. Haar zus: ,,Ze zit zelf op drumles, een keer in de week. Liefst lekker stevige muziek. Tina Turner bijvoorbeeld, vindt ze schitterend.’’

Drummers kunnen contact opnemen met de redactie via redactie.hc@nhd.nl o.v.v. ’Drummen voor Ria’.

In een eerdere versie stond abusievelijk Ria komende zaterdag jarig is. Dat is dus zaterdag 18 april.

Meer over corona in deze regio:

Volg hier het liveblog over corona.

We houden een interactieve kaart bij met coronabesmettingen.

Hier vindt u meer artikelen over corona.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.