Locatie Tergooi Blaricum verkocht; Nieuwe eigenaar wordt even huisbaas voor ziekenhuis

Mirjam van Twisk
Blaricum

De locatie Blaricum van het Tergooi ziekenhuis is verkocht. Sinds 1 april is SF Blaricum BV, een vijf dagen geleden opgerichte ontwikkelingscombinatie met vastgoedontwikkelaar DHG, de nieuwe eigenaar.

De verkoop kwam tot stand na een tenderproces. SF Blaricum is speciaal voor deze aankoop opgericht. Het bedrijf werd eind maart bij de Kamer van Koophandel ingeschreven. Speciaal voor deze deal ging het een combinatie aan met vastgoedontwikkelaar DHG. De komende drie jaar huurt het ziekenhuis zijn panden en het terrein van de nieuwe eigenaar.

Het Tergooiterrein behoudt voor een belangrijk deel een zorgfunctie. Als het Blaricumse ziekenhuis is verhuisd naar de nieuwbouw in Hilversum, wil Tergooi in principe een tweede regionaal medisch centrum vestigen op de achtergelaten locatie. De opening van dat nieuwe centrum is voorzien in 2023. ’Centraal in deze keuze staat het zo goed mogelijk kunnen voorzien in de zorgbehoefte in de regio Gooi en Vechtstreek. Voor nu is de keuze voor de locatie Blaricum de beste optie’, zo laat Tergooi weten in een persbericht.

Tergooi benadrukt echter dat het om een principebesluit gaat en dat het definitieve besluit en precieze invulling van het regionaal medisch centrum in overleg met de nieuwe koper zal plaatsvinden.

In de komende tijd gaan de gemeente Blaricum, de Stichting Tergooi, SF Blaricum en DHG over de invulling van het terrein in overleg. De gemeenteraad van Blaricum heeft onlangs de randvoorwaarden vastgesteld op basis waarvan zij wil meewerken aan een wijziging van het bestemmingsplan. Behoud van de bestaande bebouwing, een zorgfunctie, woningbouw op bescheiden schaal en natuur zijn daarbij uitgangspunten.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen