Kans op knarrenhof langs Anjerstraat in Hoogkarspel groeit, belangstellenden staan in de rij

Greet Hekelaar, Trees Seijs, Piet Ooteman, Wim de Boone en Dilly Koetsier zijn al langer bezig voor een knarrenhof in Hoogkarspel.

Greet Hekelaar, Trees Seijs, Piet Ooteman, Wim de Boone en Dilly Koetsier zijn al langer bezig voor een knarrenhof in Hoogkarspel.© Foto aangeleverd

Cees Beemster
Hoogkarspel

De kans dat het nieuwe knarrenhof in Hoogkarspel langs de Anjerstraat komt, wordt steeds groter. Burgemeester en wethouders zeggen positief tegenover deze locatie te staan voor de komst van nieuwe ouderenhuisvesting.

De initiatiefgroep van Greet Hekelaar, Trees Seijs, Piet Ooteman, Wim de Boone en Dilly Koetsier is al geruime tijd bezig om een knarrenhof in Hoogkarspel van de grond te krijgen. Al 120 mensen hebben zich als belangstellende gemeld voor deze nieuwe woonvorm in het dorp, met zelfstandige woonruimte en gemeenschappelijke activiteiten.

Het liefst zagen de initiatiefnemers de beoogde circa 24 koop- en huurwoningen voor vijftigplussers in het centrum van Hoogkarspel komen, maar daar blijkt geen geschikte plek voorhanden. Afgelopen najaar werd al duidelijk dat daarom ook wordt gekeken naar een stuk gemeentegrond tussen tennisvereniging Santana en het Streekbad langs de Anjerstraat. Officieel werd die locatie toen nog stil gehouden.

Groen opgeofferd

Inmiddels laat het college van Drechterland de gemeenteraad per brief weten dat zij ’in principe positief achter deze locatie staat’. Dat hiervoor een stuk openbaar groen moet worden ingeleverd, accepteren burgemeester en wethouders. ’Wij zijn ons hiervan bewust, maar er blijft naar onze mening nog voldoende groen en water over’.

De beoogde locatie nabij de sportvoorzieningen aan de Anjerstraat is volgens het college ’nog redelijk dicht bij het centrum, dicht bij de sportvoorzieningen en op een paar minuten loopafstand van het station. Op bepaalde tijden een levendige omgeving maar toch ook een rustige woonomgeving omringd door groen en water’.

Het is de bedoeling dat de landelijke Stichting Knarrenhof de grond gaat kopen van de gemeente en de bouw zal leiden. Woningstichting Het Grootslag gaat het project mede-financieren omdat een deel van het complex zal bestaan uit huurwoningen.

’De initiatiefgroep gaat nu samen met de Stichting Knarrenhof verder met de voorbereiding en uitwerking van het plan’, laat het college weten. ’De omwonenden, de buurtbewoners en de sportverenigingen worden hierbij door de initiatiefgroep in een vroegtijdig stadium betrokken’.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen