Premium

Huisartsenpost verhuisd van Dijklander naar sporthal de Beuk: ’Even wennen’

Huisartsenpost verhuisd van Dijklander naar sporthal de Beuk: ’Even wennen’
Omgebouwde kleedkamer in de Beuk.
© Foto Ella Tilgenkamp
Purmerend

’Het gaat goed hoor, we liepen wel tegen wat technische dingen aan. Meestal is de huisartsenpost heel gestroomlijnd, maar we moeten nog even wennen’, vertelt Erik Schoofs van huisartsenpost Zaanstreek-Waterland. De weekend- en avonduren van de huisartsenpost vinden plaats in sporthal de Beuk, in plaats van in het Dijklander ziekenhuis.

Schoofs stelt dat afgelopen weekend er niet meer patiënten waren dan normaal op de huisartsenpost. „Het was juist wat rustiger dan normaal, en dan heb ik het over ’normale’ ongevallen die zich voordoen, geen coronaverdachte patiënten. Maar mensen sporten minder, dus we zien veel minder sportblessures. 30 procent van de patiënten waren coronaverdacht, maar dat hebben we in de Beuk ook wel hoger gezien, zoals 70 procent. Maar dat het lager was, kan puur toeval zijn.”

Er waren geen Purmerenders of andere inwoners van Waterland die zomaar kwamen aanlopen bij de Beuk. „Daar waren we bang voor, maar mensen bellen eerst en dat vinden we fijn. Mensen weten ook wel dat als het niet per se hoeft, ze niet hoeven te gaan en beter thuis kunnen blijven.”

Er is nog geen sprake van een verplaatsing van de Zaanse huisartsenpost naar sportcentrum de Koog. „Dat komt doordat het Zaans Medisch Centrum (ZMC) een erg nieuw ziekenhuis is, dat een goede infrastructuur heeft. Het Dijklander is qua grote ruimtes veel meer verspreid en minder goed ingedeeld om patiënten veel te verplaatsen”, aldus Schoofs.

Meer over corona in deze regio:

Volg hier het liveblog over corona.

We houden een interactieve kaart bij met coronabesmettingen.

Hier vindt u meer artikelen over corona.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen