Premium

Baarnse vastgoedondernemer Witteveen boos over luifel nieuwe Aldi die zijn uitrit belemmert

Baarnse vastgoedondernemer Witteveen boos over luifel nieuwe Aldi die zijn uitrit belemmert
Leo Witteveen met gezin, broers en zus bij een verhuiswagen van zijn broer met ’1april’-opdruk op container.
© Foto Studio Kastermans/Ben den Ouden
Baarn

De betonmolens draaien volop op de binnenplaats van het pakhuis aan de Nieuwstraat. Vastgoedondernemer Leo Witteveen gaat een fundering leggen om daarop een muur te metselen, die komt in plaats van de golfplaten wanden.

,,Het is groot onderhoud. De gevel wordt in dezelfde stijl als het pakhuis met nieuwe kozijnen.” Trots toont Witteveen de ’eerste steen’ waarop de namen en leeftijd prijken van zijn zoons ’Leo en Alex Witteveen dertien jaar’. Die steen gaat in de nieuwe muur.

De vastgoedondernemer heeft geen zin om nog langer af te wachten tot de gemeente voortgang maakt met zijn bouwplan voor de voormalige inboedelopslag van zijn vroegere verhuisbedrijf.

Twee maanden geleden lag hij vanuit Thailand in de clinch met Baarn, die driekwart jaar niet reageerde op zijn bouwplan, waarmee het centrum een fraaiere uitstraling krijgt. ,,Trekken aan een dood paard”, noemde hij het. Het conflict werd bijgelegd. Hij verwacht dat ambtenaren wel poolshoogte komen nemen.

Bij de gemeente ligt een verzoek tot bestemmingsplan-wijziging, waardoor er naast de bedrijfsruimtes acht woningen kunnen komen. De buurt heeft ermee ingestemd. De gemeente heeft na de ruzie toegezegd dat zij voor de zomer met een voorstel komt aan de gemeenteraad.

De ondernemer heeft nog een troef in handen, die mogelijk tot een pijnlijke situatie kan leiden. Het gaat om een zijuitgang van zijn terrein die belemmerd wordt door een luifel van de nieuwe Aldi. ,,Ik voer gesprekken met een APK-station. De gekeurde auto’s kunnen aan de kant van de groentehal erin rijden en via de zijkant eruit gaan. Alleen zit de luifel in de weg. Daaronder staan winkelwagentje.s”

Witteveen zegt deze nieuwbouw te plegen voor zijn zoons. De appartementen en bedrijfsruimten zijn een bron van huurinkomsten. In Thailand heeft hij een soortgelijk bedrijf met zelfgebouwde huizen die hij verhuurt aan lokale mensen ,,De ene zoon kan later in Nederland gaan wonen en de andere in Thailand. Wie van de twee naar Nederland gaat, weet ik nog niet. De natuur moet eerst maar zijn werk doen”, lacht hij over de twee jonge pubers

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen