Brandweer heeft grote kluif aan brand in klassieke Larense boerderij met rietdak [video]

1/5
Laren

In een woonboerderij aan de Torenlaan in Laren is zondagmiddag een brand uitgebroken.

De brand ontstond door een schoorsteenbrandje in de woning aan de Torenlaan. Al snel sloeg de brand over op het rieten dak van de woning, en verspreidde zich snel. Daarbij ontstond veel rook.

Rietteams

De brandweer was snel ter plaatse, maar had moeite met het onder controle krijgen van het brandende rietdak. Daarom werd opgeschaald naar grote brand, zodat de spuitgasten over meer mensen en middelen konden beschikken. Speciale ’rietteams’ uit de regio kwamen ter plaatse, om de rietbrand op de juiste wijze aan te pakken.

De rietteams braken een deel van het dak open, in de hoop zo te voorkomen dat de vlammen zich verder verspreiden. Rond half vijf gaf de brandweer het sein ’brand meester’, maar is nog wel enige tijd druk met het nablussen en rietplukken.

Brandweer heeft grote kluif aan brand in klassieke Larense boerderij met rietdak [video]
© Caspar Huurdeman

Woning verwoest

Ondanks de enorme inzet van man- en bluskracht moet het pand als verloren worden beschouwd. De aangrenzende wijnwinkel is dankzij de brandweer wél behouden gebleven.

De brand trok de aandacht. Veel publiek kwam kijken, en ook burgermeester Mol kwam ter plaatse om poolshoogte te nemen. De brandweer riep het publiek op om vooral weg te blijven en onderlinge afstand te bewaren.

De rook van de brand trok over het dorp. Daarom riep de brandweer op om indien nodig ramen en deuren te sluiten.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen