Ramkraak bij Jumbo in Haarlem, winkel al vaker doelwit van overvallers

1/8
Haarlem

Bij de Jumbo aan de Engelenburg in Haarlem is zaterdagochtend een ramkraak gepleegd.

De overvallers reden met een busje door dwars door de het rolluik het winkelpand binnen. Twee overvallers wisten te ontkomen op een zwarte scooter.

Het is nog niet bekend wat de overvallers hebben buitgemaakt. Op het moment van de overval waren er al medewerkers aan het werk in de winkel. Ze zijn met de schrik vrijgekomen.

De winkel moest door de overval zaterdagochtend langer dichtblijven. ,,U kunt niet naar binnen, er staat een bestelauto in de winkel”, vertelden medewerkers voor de ingang aan het publiek dat naar de winkel wilde om de boodschappen voor het weekend in huis te halen. ,,We zijn nu aan het bekijken of het pand veilig genoeg is en als dat in orde is, dan gaan we vanmiddag weer open.”

,,Het is toch wat, en dat in deze tijd”, verzucht een man die zonder boodschappen weer naar huis moet. ,,Ze zouden dit soort dieven levenslang moeten geven.”

Het is niet de eerste keer dat de winkel werd overvallen. Eind 2017 werd er bij een overval door mannen met bivakmutsen al een geldbedrag meegenomen. Bij die overval raakte toen een medewerker licht gewond. Zes jaar daarvoor werd in dezelfde winkel, toen nog een C1000 ook een overval gepleegd.

Ramkraak bij Jumbo in Haarlem, winkel al vaker doelwit van overvallers
© Michel van Bergen

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen