Rustig op stranden en recreatiegebieden na oproep thuis te blijven [video]

1/6

Nederland lijkt vooralsnog volop gehoor te geven aan het dringende advies, in het kader van de coronamaatregelen, zo veel mogelijk thuis te blijven. Diverse regio’s en betrokken instanties gaven zaterdag halverwege de dag aan dat het rustig was, ondanks het fraaie lenteweer. Bij bouwmarkten wordt her en der wel drukte gesignaleerd.

Op diverse plekken zijn maatregelen genomen om publiek te weren. Het populaire Zandvoort sloot de toegangswegen af voor alle verkeer, behalve bestemmingsverkeer. „Het is rustig en wij verwachten dat het zo blijft”, aldus een woordvoerster van de gemeente. Ook in de kustregio hoger in Noord-Holland, van Castricum tot aan Texel, is het tot dusver rustig gebleven, meldt de veiligheidsregio Noord-Holland Noord.

Volg hier ons liveblog met het laatste nieuws over corona in deze regio

Staatsbosbeheer ziet wel wat bezoekers in zijn gebieden, maar ook daar gaat het goed. „Mensen houden zich goed aan de regels”, aldus een woordvoerder. „Er zijn geen problemen. We hopen dat dat zo blijft.”

Natuurmonumenten beaamt dat, maar zegt dat er soms wielrenners en mountainbikers zijn die zich niet aan de regels houden, door bijvoorbeeld niet de voorgeschreven 1,5 meter afstand te bewaren. „Die worden daarop aangesproken”, zegt een woordvoerster. Dat het nu beheersbaar en rustig is in de natuurgebieden is vooral geen oproep daar alsnog naartoe te komen, zegt zij. „Het is juist een oproep om thuis te blijven en de regels te volgen. We hopen morgen hetzelfde beeld te hebben en we hopen dat mensen vooral in hun eigen omgeving een rondje gaan lopen als ze toch naar buiten willen.”

Op Twitter wordt melding gemaakt van drukte bij bouwmarkten in diverse plaatsen in het land. Eerder werd ook al geconstateerd dat de coronamaatregelen een verhoogde klusdrift in de hand werken.

Video: rust op het strand van Heemskerk

Activiteiten op het strand kun je hier zien

Rustig op stranden en recreatiegebieden na oproep thuis te blijven [video]

Meer over corona in deze regio:

Volendamse markt vroegtijdig beëindigd vanwege drukte

Burgemeesters Oostzaan en Landsmeer drukken inwoners op het hart om uit het Twiske te blijven: ’Anderhalve meter afstand wordt niet in acht genomen’

Volg hier het liveblog over corona.

We houden een interactieve kaart bij met coronabesmettingen.

Hier vindt u meer artikelen over corona.

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen