Volendamse markt vroegtijdig beëindigd vanwege drukte

Volendamse markt vroegtijdig beëindigd vanwege drukte
De politiemannen die zaterdagmiddag aanwezig waren op de markt, net nadat de markt vroegtijdig is beëindigd.
© Foto Yvonne Vink
Edam-Volendam

De gemeente heeft op zaterdagmiddag de markt in Volendam vroegtijdig beëindigd vanwege de drukte.

De gemeente Edam-Volendam berichtte eind maart nog dat de markt door zou gaan in een andere opstelling. De stallen waren verspreid over het terrein, waardoor er meer ruimte tussen de kramen is ontstaan. Er waren ook toezichthouders aanwezig, om te zien of de aanwezigen anderhalve meter afstand van elkaar hielden.

Een woordvoerder van de gemeente stelt dat ze de veiligheid van de aanwezige mensen niet meer konden garanderen in deze drukte. „Er waren simpelweg te veel mensen. Dus samen de politie, boa’s en de Veiligheidsregio is er besloten de markt eerder te beëindigen. We hadden wel van te voren op alle mogelijke manieren opgeroepen om afstand te houden, maar als dat niet mogelijk is door te veel mensen, dan houdt het op.”

Volgens een woordvoerster van Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland kon het vroegtijdig beëindigen ook niet anders: „Hoe verleidelijk het ook is, ga niet te lang naar buiten als je toch gaat. Dat de gemeente dit besluit heeft genomen, is niet anders dan logisch. Vanavond hebben wij een overleg om te kijken of we mede hierdoor voor morgen ook andere veiligheidsmaatregelen moeten nemen.”

De gemeente Edam-Volendam roept op sociale media op om thuis te blijven.

Lees ook hoe er vooraf al gewaarschuwd werd: Kraamhoudster minder positief dan gemeente over gedrag bezoekers Volendamse markt

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen