Bananensoezen, kaartjes, brillen en heel veel bloemen: Veel waardering voor helden in de zorg

Bananensoezen, kaartjes, brillen en heel veel bloemen: Veel waardering voor helden in de zorg
Geluksengeltjes van mevrouw Visser.

Dat het zorgpersoneel wel een hart onder de riem verdient is voor iedereen duidelijk. En ook dat aan sommige stukken uitrusting een tekort is, zoals veiligheidsbrillen. Het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk krijgt uit de wijde omtrek opstekers en broodnodige materialen aangeboden.

Donaties en cadeautjes, het gaat alle kanten op. Mensen hebben allemaal op een eigen manier een band met het RKZ. Zo kwamen er lieve kaartjes van kinderen uit Uithoorn en maakte mevrouw Visser geluksengeltjes-sleutelhangers voor het IC personeel.

Horecaondernemers die het zelf ook zwaar hebben, denken zelfs in deze crisistijd aan een ander. Hokkai Kitchen uit IJmuiden deed het RKZ een lunch voor tien personen cadeau. Fozzies uit Beverwijk kookte honderd warme maaltijden voor het zorgpersoneel. La Dolce Vita uit Heemskerk kwam donderdagavond pizza’s brengen voor al het zorgpersoneel. En New York Pizza Beverwijk stuurde vijftig pizzacheques. Unilever trakteert de komende tijd op vijfhonderd ijsjes per week.

Maar er zijn meer lekkernijen gestuurd: Bakkerij Wim Koelman trakteerde op maar liefst duizend bananensoezen. En Schoolcatering Verhoef uit Heemskerk bracht tweehonderd Belgische wafels.

Veiligheidsbrillen waren volop in het nieuws. Door de actie van Marielle Stoll Mulders uit Beverwijk bijvoorbeeld die in de hele regio ook anderen mobiliseerde om brillen in te zamelen. Ze brachten binnen enkele dagen honderden brillen bijeen.

Specsavers Beverwijk bracht vijftig brillen. Tweeduizend stuks kwam er van Decemberhoeve uit Nieuw Vennep. Tuincentrum Suidgeest, Balk Rijwielen, Honcoop Tweewielers en Nieuw Optiek - allen eveneens uit Nieuw Vennep - brachten er nog eens 350. Van Els Optiek uit Heemskerk heeft honderd vuurwerkbrillen gedoneerd aan de operatieafdeling. En vuurwerkbedrijf Lesli BV uit Lichtenvoorde doneerde er nog eens 240.

Pedicure

Mondkapjes kwamen onder andere van de huisschilder van het RKZ - Ripperda uit Haarlem - maar ook van Stichting Welzijn Beverwijk, en Pont Meyer. Pedicure Jolande Heijen bracht zelfs vijfhonderd mondkapjes.

Niet alles gaat per honderd maar is toch heel fijn. Zo leverde Van der Valk Akersloot vier opklapbedden aan uit het hotel. Om het makkelijker te maken voor RKZ personeel om in het ziekenhuis te overnachten. Rijschool Dutch uit Krommenie bracht tien portofoons, om het contact met patiënten die geïsoleerd liggen te vergemakkelijken.

Bloemen kwamen in grote getale binnen. Twintig bossen tulpen van de familie Rumping uit Heemskerk, ook twintig van Erkamp Projectservice. 250 bossen tulpen van styliste Danie Bles, Duizend orchideeën van FloriCultura via de actie #Watdoejij van Annemijn Fleer en Nina van Wijnen.

De Nederlandse Brandwondenstichting en Craft Sportwear doneerden sport t-shirts en kauwgum, La ROche Posay huidverzorgingsproducten om uit te delen en 25 flessen handalcohol. ’We love the planet’ tot slot stuurde de harde werkers in het RKZ zevenhonderd tubes handcrème.

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen