Kijk mee op de intensive care van Tergooi [video]

Hilversum

Wat gebeurt er precies op de IC van Tergooi in Hilversum waar nu tien patiënten aan de beademing liggen? Hoe worden ze van buik naar rug gekeerd? En waarom is dat nodig?

In een video die het ziekenhuis gemaakt heeft neemt intensivist Peter van der Molen kijkers mee naar de afdeling waar nu mensen knokken voor hun leven. En waar zorgpersoneel keihard werkt om ze beter te maken. ,,De video was in eerste instantie bedoeld voor familie en vrienden van patiënten die op de Intesive Care liggen. Zij kunnen daar nu niet op bezoek komen en wel wilden ze zo laten zien hoe er voor hun geliefden gezorgd wordt. Maar het lijkt ons goed dat iedereen ziet hoe we op de IC werken en wat daar gebeurt”, zegt een woordvoerder van Tergooi. De video staat ook op de website van het ziekenhuis.

Operatiekamers

De IC van ziekenhuis Tergooi is afgelopen week uitgebreid naar twintig bedden om de opvang van coronapatiënten aan te kunnen. IC-specialist Van der Molen legt uit dat er nu ook IC plekken gemaakt zijn op de uitslaapkamers van de operatiekamers.

In de video is te zien hoe vier medewerkers een patiënt van rug naar buik draaien. ,,Dat doen we een paar keer per dag. Door op de buik te draaien gaan de longblaasjes aan de rugkant meer open waardoor zuurstof makkelijk in de longen kan”, legt IC-verpleegkundige Lisette Wiegers van Tergooi uit in de film.

Meer nieuws uit Gooi