Premium

Corona-uitbraak treft bewoners woonzorgcentrum in Venhuizen

1/2
Venhuizen

De Bosmanstichting in Venhuizen kampt met een grote uitbraak van Corona. Vier bewoners van het bejaardenhuis zijn al hieraan overleden.

Daarnaast zijn meerdere bewoners op verschillende afdelingen ook al besmet of bestaat het vermoeden dat zij het virus hebben opgelopen. Volgens Iris van Bennekom namens de raad van bestuur van de Wilgaerden-Leekerweidegroep is de uitbraak een drama voor alle betrokkenen. ,,Het is alsof de bliksem is ingeslagen in de Bosmanstichting.”

Eerder deze week werd al duidelijk dat voor bewoners en het personeel de toestand verslechterde. Vooral het gebrek aan beschermingsmiddelen speelde het personeel parten. ,,Het is echt een geval van enorme pech, dat het virus er nu zo huishoudt”, aldus Van Bennekom. ,,Iedereen werkt zich een slag in de rondte om de boel onder controle te houden en om de ouderenzorg in stand te houden.”

Terwijl in andere zorginstellingen weliswaar een beperkte stijging van het aantal coronabesmettingen wordt genoteerd, is het dus goed mis in het Venhuizer tehuis. ,,Zie het maar als een verpleeghuis, want de praktijk is dat we ook in de Bosmanstichting te maken hebben met kwetsbare, zorgbehoevende mensen”, aldus Van Bennekom. ,,Het gaat soms ook om mensen met dementie.”

De uitbraak van corona heeft ervoor gezorgd dat alle bejaardenhuizen al veel eerder de deuren hebben gesloten voor bezoek. In de Bosmanstichting is men nog een stap verder gegaan, aldus de directie. ,,We hebben geen keus dat alle bewoners nu echt op hun kamer moeten blijven. Daar wordt voor ze gezorgd. Wat dat betreft is de hele Bosmanstichting nu in quarantaine gegaan.” Vanaf komende week kan er vaker worden getest op corona.

Er wordt nu extra personeel ingezet om de uitbraak in Venhuizen het hoofd te kunnen bieden, stelt Van Bennekom. Daarnaast wordt er ook extra ingezet op nog meer beschermingsmiddelen voor alle personeel. ,,Wat dat betreft hebben we ook een beroep gedaan op andere instellingen in de regio. Die laten ons gelukkig niet zitten.”

,,Dit is een slag voor voor de Venhuizer gemeenschap”, reageert de Drechterlandse burgemeester Michiel Pijl. ,,Veel mensen maken zich zorgen. Maar ik heb ook alle waardering voor de mensen die er werken.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen