Premium

Medewerkers in de ouderenzorg getest op corona - verspreiding tegengaan en twijfel wegnemen

Medewerkers in de ouderenzorg getest op corona - verspreiding tegengaan en twijfel wegnemen
Velsen-Noord

Medewerkers van elf organisaties in de ouderenzorg kunnen zich vanaf komende maandag laten testen op een besmetting met het coronavirus. Onder hen medewerkers van de Viva Zorggroep, Buurtzorg en Reigershoeve in Heemskerk.

De test wordt aangeboden aan zorgmedewerkers die tijdens hun werk direct in contact komen met cliënten en die twijfelen of zij besmet zijn met het virus. Door hen te testen wordt een eventuele verspreiding van het virus tegengegaan en kan de veiligheid van medewerkers en cliënten beter gewaarborgd worden. Daarnaast geeft de test medewerkers die twijfelen of zij besmet zijn, duidelijkheid of zij weer aan het werk kunnen.

,,Het is van groot belang dat zo veel mogelijk zorgpersoneel aan het werk kan blijven, nu zij zo zwaar onder druk staan’’, zegt Irma Krieg, bestuurder van Sint Jacob in Haarlem. In de Jacobkliniek aan is een tijdelijk laboratorium ingericht voor deze testen. Daar kunnen in eerste instantie 45 tests per dag afgenomen worden. De organisaties en de GGD Kennemerland willen nog een tweede lab inrichten.

Aanmelden

Medewerkers die zich willen laten testen, moeten dat bij hun leidinggevende melden. Via de organisatie worden de medewerkers dan aangemeld bij het lab. Vervolgens wordt op een afgesproken dag en tijd een kweek afgenomen. Binnen 24 uur krijgt de medewerker via zijn werkgever de uitslag.

Behalve Sint Jacob doen tien organisaties mee. Onder meer de Viva Zorggroep, met het hoofdkantoor in Velsen-Noord, is daarbij, alsook de Zorgspecialist (Santpoort-Noord), Buurtzorg met wijkverpleegteams in Wijk aan Zee en Heemskerk mee, en de zorgboerderij Reigershoeve in Heemskerk.

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen