Premium

Rick Kitzen niet verder als trainer van derdeklasser: ’Ik mis de juiste mentaliteit bij de spelers van SV Beverwijk’

Rick Kitzen niet verder als trainer van derdeklasser: ’Ik mis de juiste mentaliteit bij de spelers van SV Beverwijk’
Trainer Rick Kitzen gaat op zoek naar nieuwe club.
© Archieffoto
Beverwijk

Rick Kitzen had eigenlijk al zijn woord gegeven aan SV Beverwijk, maar de trainer heeft op eigen initiatief toch een punt gezet achter de samenwerking. Hij keert na de zomer niet meer terug als coach op sportpark Adrichem. „Ik mis de juiste mentaliteit.”

Kitzen was bezig aan zijn eerste seizoen bij SV Beverwijk, dat vorig jaar promoveerde naar de derde klasse zaterdag. „Ik had eerst aangegeven te willen blijven, maar ik begon daarna toch te twijfelen. Beverwijk is een hele gezellige club, maar bij de spelers mis ik de juiste instelling om in de derde klasse te kunnen voetballen. Zelf ben ik bloedfanatiek en ik had daar moeite mee. Ik doe er 25 minuten over om van Zaandam naar Beverwijk te rijden. Dat vind ik niet erg, maar ik moet er zelf ook wel plezier uit halen.”

De Zaankanter had verwacht dat Beverwijk het seizoen in de middenmoot had kunnen eindigen. Maar het team kwam tot de coronacrisis uitbrak niet verder dan de derde plek van onderen, alleen Reiger Boys en Flamingo’s deden het nog slechter.

Uit 17 duels werden 11 punten behaald: er werd maar drie keer gewonnen. „We hebben echt hele goede wedstrijden gespeeld, maar na een uur voetballen, konden veel jongens het conditioneel niet meer aan. Tegen buurman DEM bijvoorbeeld. We stonden met 1-0 voor, toen ze in de 70e minuut de gelijkmaker scoorden. En uiteindelijk verliezen we vlak voor tijd met 2-1. We hebben veel te vaak met een doelpunt verschil verloren.”

Kitzen, in het verleden oefenmeester van onder andere OFC zaterdag, Jisp, Zaanlandia en RCZ, is zelf nog niet klaar met het trainersvak. „Maar dan moet ik wel wat op mijn pad vinden dat bij mij past. Ik heb nog genoeg te doen op zaterdag en anders ga ik wel een paar uurtjes extra werken bij mijn baas.”

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen