Premium

Gestolen Van Gogh op Marktplaats: ’Door inruil op auto’s verkregen pracht schilderij’

Gestolen Van Gogh op Marktplaats: ’Door inruil op auto’s verkregen pracht schilderij’
De uit het Singer Museum gestolen Van Gogh.
© Foto ANP Handouts
Laren

’Door inruil op auto’s verkregen pracht schilderij, schilder onbekend’. Niet een heel ongebruikelijke advertentie op Marktplaats. Deze trekt echter wel even de aandacht. Het aangeboden ’pracht schilderij’ betreft namelijk de uit het Singer Museum in Laren ontvreemde Van Gogh.

Terwijl de halve kunstwereld op zoek is naar de dieven die maandag ’Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar’ van de Nederlandse meester uit het Larense museum hebben gestolen, wordt het gewoon aangeboden op Marktplaats . ’Bieden naar waarde’, vervolgt de advertentie op de verkoopsite. ’Uitsluitend af te halen, word niet verstuurd. Met vriendelijke groet, Wil Armste’.

Voor de echt nieuwsgierigen staat er zelfs nog een linkje onder waar de overige schilderijen van deze blijkbaar onwetende kunstliefhebber bekeken kunnen worden. Wie op de link klikt wordt doorverwezen naar www.armste.nl. En daar komt de aap uit de mouw. ’Hallo, hier met Wil ..... 1APRIL’ schreeuwt het scherm de bezoekers toe.

Gestolen Van Gogh op Marktplaats: ’Door inruil op auto’s verkregen pracht schilderij’

Een goede grap, ware het niet dat niet iedereen de moeite neemt om op de link te klikken. Vlak nadat het bericht op Marktplaats verscheen kwam op de redactie al een eerste telefoontje binnen. Ook kwam er zelfs iemand aan de deur ’die via zijn contacten in het illegale circuit’ iets te horen had gekregen over de gestolen Van Gogh die te koop werd aangeboden.

Grap geslaagd dus.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen