De 24-jarige Alkmaarder die zaterdag verongelukte, heeft maar een week van zijn rijbewijs mogen genieten

De 24-jarige Alkmaarder die zaterdag verongelukte, heeft maar een week van zijn rijbewijs mogen genieten
De groene Kawasaki op de Kanaalkade.
© Foto DNP.nu
Alkmaar

De 24-jarige motorrijder die zaterdag om het leven kwam bij een ongeluk op de Kanaalkade in Alkmaar, heeft slechts een week van zijn motorrijbewijs en dus van zijn motor mogen genieten.

De Alkmaarder liet het leven bij een ongeval nadat een rode Renault linksaf sloeg op de Kanaalkade. De motorrijder reed rechtdoor in de richting van de Friesebrug. Ter hoogte van de Kaarsemakersgracht vond de fatale botsing plaats.

Marcel de Kroon was in zijn nopjes met zijn Ninja, zijn groene Kawasaki van 650 cc. De Alkmaarder had de motor, door vrienden een ’monster’ genoemd, nog maar net. Ook zijn rijbewijs was een week eerder binnen.

Vrijdag voor het noodlottig ongeval wenste een collega bij Björn Borg, waar de jonge Alkmaarder werkte, hem nog een fijn weekend. Ze spraken nog even over de motor, over het gevoel van vrijheid dat De Kroon heerlijk vond.

Het was ook de mooiste week die je als motorrijder maar kon wensen: rustig op de weg door de coronacrisis, een zonnetje. ’Doe maar voorzichtig’, had de collega nog gezegd. ’Op de motor ben je zo kwetsbaar.’

Lees ook: Bloemenzee voor omgekomen Alkmaarse motorrijder

Lees ook: Motorrijder (24) overleden door botsing met auto op Kanaalkade in Alkmaar

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen