Premium

Trainers van ADO’20, DEM en Odin’59 hadden competitie graag afgemaakt: ’Dit is een hele bizarre situatie’

Trainers van ADO’20, DEM en Odin’59 hadden competitie graag afgemaakt: ’Dit is een hele bizarre situatie’
De wedstrijd tussen DEM en ADO’20 eerder dit seizoen in de derde divisie. Volgend seizoen wordt de derby weer twee keer herhaald.
© Foto Ron Pichel
Beverwijk

„Je hebt natuurlijk altijd hoop dat het beter gaat en de competitie alsnog kan worden uitgespeeld, dus dit was wel een bommetje dat werd gedropt. Maar uiteindelijk is de gezondheid natuurlijk het belangrijkste”, was de reactie van trainer Anthony Correia van Odin’59, nadat hij hoorde dat het voetbalseizoen voorbij was. Ook zijn collega’s van ADO’20 en DEM hadden de competitie graag afgemaakt.

Correia had met Odin nog de kans om de titel te pakken in de derde divisie zaterdag: een uniek prestatie voor de club uit Heemskerk. Nu de competitie geen eindstand heeft, staat die tweede plek niet op zijn palmares. „Maar dat is wel het laatste waar ik aan gedacht heb; ik ben daar helemaal niet mee bezig geweest. Dit is een heel bizarre situatie. Volgens mij is het nog nooit voorgekomen dat de competitie niet is afgemaakt.”

Gretig

De trainer uit Velserbroek had graag de hoop gehouden dat de competitie wel zou worden uitgespeeld. „Dan heb je nog een doel om naar toe te werken, nu valt alles in een keer weg.” Als assistent-trainer van Telstar kan hij voor het betaald voetbal die hoop levend houden. „Daar is nog geen beslissing over genomen. Ik heb veel contact met de spelers en ze zijn heel erg gretig. Als we met z’n allen weer het veld op mogen, dan staan we er meteen.”

Met Odin wil hij wel het seizoen afsluiten. „Dat was het eerste wat ik tegen de jongens zei: wanneer de mogelijkheid daarvoor is, komen we bij elkaar. We zijn het seizoen ook samen begonnen.”

Bij ADO’20 draaide het dit seizoen door verschillende blessures bij belangrijke spelers veel minder goed. De ploeg van Raymond Bronkhorst stond in de gevarenzone, maar is na de zomer ook nog actief in de derde divisie. „We hadden er vertrouwen in dat we niet zouden degraderen, met de geblesseerden ging het de goede kant op. Maar voetbal is nu bijzaak, wat dat betreft is het een goede beslissing om het seizoen te stoppen.”

De trainer is volgend seizoen actief bij FC Lisse, maar neemt nog geen afscheid van zijn spelers. „We hebben donderdag een video-overleg met de technische staf, want we willen de spelers wel goed afleveren voor volgend seizoen en ze oefeningen blijven geven. Bovendien ben ik gewoon nog in dienst bij ADO tot 30 juni.” Met zijn nieuwe club zou hij op 20 juni voor het eerst bij elkaar komen. „Het is nog de vraag of we dat halen.”

Trainer Kiri Kalaitzis van DEM ging voor de coronacrisis opgewekt naar de velden van de Beverwijkse club. „Maar dat was niet alleen omdat we zulke goede resultaten boekten, ook omdat ik het werk heel erg leuk vind.”

DEM was nog ongeslagen in 2020 en het team zal dat nog wel even blijven, terwijl het voor de winterstop angstig naar beneden keek. „Door de goede reeks hadden wij het vertrouwen gekregen dat we ons zouden handhaven, al hadden we natuurlijk niet de illusie dat we de tweede helft van het seizoen ongeslagen zouden eindigen.”

Kalaitzis heeft de afgelopen weken individuele programma’s gemaakt voor zijn spelers, maar hij moet die bij gaan stellen. „We gaan de programma’s aanpassen, de zomerstop is veel langer dan normaal, dus de kans is groot dat ze anders met een achterstand aan het nieuwe seizoen beginnen.”

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen