Nieuwbouw van Tergooi weer stapje verder; de muren staan nu overeind, ziekenhuis gaat open in 2022

Terwijl in de oudbouw de strijd tegen corona gevoerd wordt, gaat vlakbij de bouw van het nieuwe ziekenhuis in volle vaart verder.

Terwijl in de oudbouw de strijd tegen corona gevoerd wordt, gaat vlakbij de bouw van het nieuwe ziekenhuis in volle vaart verder.© foto studio kastermans/alexander marks

Susanne van Velzen
Hilversum

Terwijl in het ’oude’ ziekenhuis keihard geknokt wordt tegen het coronavirus gaat de bouw van het nieuwe Tergooi pal naast het gebouw gestaag door.

De bouw is een half jaar na de start in een nieuwe fase beland. Bouwbedrijf BAM is nu boven het maaiveld gekomen. De muren van de begane grond van twee belangrijke gebouwen staan overeind. De contouren van de compacte nieuwbouw worden zichtbaar.

(tekst loop door onder de foto)

De eerste muren van de nieuwbouw van Tergooi staan overeind.

De eerste muren van de nieuwbouw van Tergooi staan overeind.© foto studio kastermans/alexander marks

In het Gebouw A, rechts op de foto’s, dicht tegen de gele vleugel aan (die overigens blijft staan als enige deel van de oudbouw) komt straks de Spoedeisende Hulp, de Huisartsenpost, de Intensive Care en de hartkatheterisatie. In september vorig jaar ging de eerste paal de grond in. In totaal worden er 692 palen de grond in gedraaid, tot 22 meter diep. Daar rust straks de nieuwbouw op.

(tekst loopt door onder de foto)

In 2022 gaat het nieuwe ziekenhuis open.

In 2022 gaat het nieuwe ziekenhuis open.© foto studio kastermans/alexander marks

Eind 2022 gaat het nieuwe Tergooi open. Dan staat er een gloednieuw, modern maar compact ziekenhuis voor alle acute, intensieve en klinische zorg die nu op de locaties in Blaricum en Hilversum geleverd wordt. In Blaricum sluit het ziekenhuis de deuren in 2023. Wel heeft Tergooi daar een regionaal medisch centrum gepland. In Weesp draait zo'n centrum al. Bedoeld om medische zorg overdag zo dicht mogelijk bij huis te kunnen leveren. Dat is waar patiënten anno 2022 behoefte aan hebben.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen