Duits lab kan coronatests in ons land verdubbelen, U-Diagnotics in Baarn kan per direct tests afnemen

BAARN

Huisartsenlaboratorium U-Diagnostics in Baarn kan per direct 2000 tot 3000 coronatests per dag afnemen, dankzij de capaciteit die het in Duitsland heeft om te testen. Daarmee kan de landelijke testcapaciteit voor corona in één klap verdubbeld worden. Het RIVM is inmiddels in contact met U-Diagnostics.

Dat bevestigt U-Diagnostics tegenover Follow the Money. Diens Duitse partner-laboratorium, Labor Dr. Wisplinghoff uit Keulen, laat weten dat het voorlopig in staat is 2000 tot 3000 coronatests per dag te leveren aan Nederland. Bovendien heeft het de productie van bloedtests op antistoffen voor corona zo ver opgeschaald dat die tests ook voor Nederland beschikbaar zijn.

Het RIVM liet weten nog niet van het bedrijf gehoord te hebben, maar zegde toe het aanbod van U-Diagnostics meteen door te geven aan het Landelijk Consortium Hulpmiddelen: een landelijk team van experts onder de hoede van het ministerie van VWS. Kort daarop liet U-Diagnostics weten dat het RIVM inmiddels contact heeft gelegd, meldt Follow the Money.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen