Ook het voetbalseizoen zit er plots al op. Druiven zijn zuur voor aantal West-Friese kanshebbers op de titel: ’Volgend jaar moet het écht gebeuren’

De Zouaven, hier met rechts Yunus Bacaksiz aan de bal, stevende af op de tweede titel op rij.
© Foto Marcel Rob
Hoorn

Nadat het kabinet de coronamaatregelen verlengde, maakte de KNVB dinsdagavond bekend dat het amateurvoetbalseizoen niet meer wordt hervat. Geen eindstanden, geen kampioenen, geen promovendi en geen degradanten. Een rondje langs de poules met West-Friese inbreng.

Hoofdklasse A

Na twintig speelronden ging Hollandia aan de leiding. De ploeg van Anand Jagdewsing zou JOS naast zich weten als die club een inhaalduel zou winnen, maar de derde divisie lonkte. Helemaal met de eerste periodetitel op zak. De trainer zei op deze plek vorige week al er niet ziek van te zijn als de stekker uit het seizoen zou gaan: ,,Dat zou ik alleen zijn als het een once in a lifetime-kans was geweest, zoals we er nu voorstaan. En dat is het niet. Als wij de ploeg bij elkaar kunnen houden, kunnen wij ieder seizoen om de promotieplekken meedoen.’’

Eerste klasse A

Koploper De Zouaven stond vijf punten voor op SDZ én won al een periode. Zoals alle gedupeerden wijst ook trainer Johan Rutz eerst naar het belang voor de volksgezondheid, maar toch baalt ook hij van de sportieve gevolgen. ,,We hadden iets moois kunnen neerzetten door twee keer op rij te promoveren. Toen ik hier kwam, heb ik gezegd dat we binnen vier jaar weer in de hoofdklasse konden spelen. Dus heb ik de ploeg net geappt dat het volgend seizoen écht moet gebeuren, want dat is seizoen vier.’’

Tweede klasse A

Weinig West-Friese verliezers hier. Spirit’30 was de hoogste geklasseerde ploeg. De Hoogkarspelers stonden derde, vijf punten achter koploper Assendelft.

Derde klasse A

Westfriezen was nog kansrijk. De ploeg van Patrick Huisman stond tweede. En als het koploper JVC niet meer had weten in te halen, dan was er nog de nacompetitie: de ploeg uit Zwaag won al een periode.

Vierde klasse

FC Medemblik kon de titel in 4A al bijna ruiken. Con Zelo was de voornaamste belager, maar met vier punten meer was de buffer riant.

In 4B stond SC Dynamo tweede. Zouden de Ursemmers hun inhaalduel winnen, dan was de achterstand op De Meteoor drie punten geweest.

,,Natuurlijk waren er nog wat duels te gaan, maar als je vijftien wedstrijden onderweg bent en je hebt vijf verliespunten minder dan je naaste belager, dan mag je concluderen dat je de beste bent van de poule. Het kampioenschap was dan ook in zicht’’, zegt Yotti Papamelodias. Ook voor de trainer die in 4C met Always Forward aan kop ging, is de voetballerij nu echter slechts bijzaak. Hij vertrekt bij de club. ,,Ik heb die jongens net laten weten dat ik ze de titel dit seizoen al had gegund, maar dat ze voor mij volgend jaar topfavoriet zijn.’’ Strandvogels won hier een periode.

Vijfde klasse

AGSV was in 5A de enige West-Friese hekkensluiter die al zeker wist dat het niet zou degraderen: dit is niet mogelijk uit de vijfde klasse.

ALC was in 5B op plek 3 de best geklasseerde ploeg uit de regio.

Zaterdagvoetbal

Zwaluwen’30 deed in de eerste klasse A mee in de middenmoot. Zuur zijn de druiven voor Always Forward. De nieuwkomer op zaterdag ging in 4A aan de leiding én pakte al een periodetitel.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen