Premium

’Speciale’ roltrap naar stadhuisplein in Zaandam pas in juni weer in werking

’Speciale’ roltrap naar stadhuisplein in Zaandam pas in juni weer in werking
De desbetreffende roltrap.
Zaandam

Een blok natuursteen kwam begin maart uit de lucht vallen op de roltrap tussen het winkelcentrum en het Stadhuisplein in Zaandam. Een week later was de roltrap nog niet gemaakt en lag het gebroken glas er nog naast. Maandagmiddag is bekendgemaakt dat de roltrap pas eind juni gemaakt zal worden.

De ernstige schade aan de treden zijn niet meer zichtbaar op de roltrap, er kan nog op gelopen worden. Maar het werkt nog steeds niet. Een woordvoerder van de gemeente Zaanstad meldde dat de roltrap uitgebreid gecontroleerd moest worden. Maandag maakte de Zaanstad bekend op Twitter dat vanwege de levertijd van een aantal verschillende onderdelen, de roltrap (naar verwachting) pas in de tweede helft van juni weer in gebruik genomen zal worden.

Speciaal

Maar waarom zo laat? Een woordvoerder van de gemeente vertelt dat de roltrappen speciaal zijn. „Het zijn op maat gemaakte roltrappen, voor deze locatie specifiek. Dus de onderdelen hebben geen standaardmaten die ergens in bewaring liggen, het is maatwerk. Dus daar zijn we afhankelijk van.”

De roltrappen rondom het station ondervinden vaak technische problemen, onder meer door vandalisme.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen