Lief in de regio, op ons kun je rekenen: hoe geef je bloemen aan bewoners? ’Aanbellen en wegwezen’

Lief in de regio, op ons kun je rekenen: hoe geef je bloemen aan bewoners? ’Aanbellen en wegwezen’
Bloemetjes voor de bewoners in Hilversum. Door de maatregelen was het wel een kwestie van: ’voor de deur zetten, aanbellen en wegwezen’.
Hilversum

„Let een beetje op elkaar, ik reken op u”, daartoe riep premier Mark Rutte op tijdens zijn toespraak aan alle Nederlanders. In de regio vindt zijn oproep veel gehoor. Een kleine greep uit de initiatieven die gestart zijn: dit zijn de mensen waar wij op kunnen rekenen.

Het Amaris Wijkteam Nieuw-Zuid heeft de bewoners van de seniorenwoningen in de wijk kunnen verblijden met een bloemetje. Gesponsord door bloemenkiosk Reanca. Maar vanwege de maatregelen was het wel: ’voor de deur zetten, aanbellen en wegwezen’. Gelukkig maakte dat de verrassing voor de bewoners er niet minder om.

Cafe t’ Bonte Paard in Laren heeft een groot spandoek om klanten een hart onder de riem te steken. ’Gezelligheid komt na gezondheid!! Tot snel lieve gasten en pas op jullie zelf!!’

Makker Hoortoestellen belt al haar slechthorende cliënten voor een praatje. De audicien met onder meer winkels in Naarden en Laren doet dat om de eenzaamheid te verdrijven. Daarnaast wil het zo problemen met het hoortoestel opvangen.

„We bellen eigenlijk gewoon om een praatje te maken maar bieden natuurlijk ook hulp aan. Als er iets met hun hoortoestellen is dat we kunnen oplossen dan doen we dat. Maar als een klant eigenlijk een boodschapje nodig heeft, dan bieden we ook aan dat even te halen”, aldus Guido Makker.

Ook is een reparatieservice opgezet. Iedereen kan zijn of haar hoortoestel per post toesturen om te laten repareren. Ook klanten van andere audiciens.

Bij de woonzorglocatie Molenschot en King Arthur groep in Soest wapperen metershoge vlaggen. Angelique Dirkse bood deze vlaggen van drie meter hoog aan via Facebook. ’Vlaggen horen buiten te wapperen en niet op de plank te liggen’, meldde zij.

Er is ontzettend veel gehoor gegeven aan de oproep van Suzan Immenga - Nieborg uit Huizen. De verpleegster op de intensive care van het AmsterdamUMC vroeg om mondkapjes en veiligheidsbrillen. „Ik heb 40 mondkapjes en 42 vuurwerk brillen ontvangen”, vertelt zij aan deze krant. „Mijn collega’s en ik zijn iedereen die dit voor ons gedaan heeft ontzettend dankbaar. Alle materialen die ik heb ontvangen worden al gebruikt.”

Wijdemeerse kinderen van 4 tot en met 16 jaar krijgen een brief van burgemeester Crys Larson (zelf nu ook thuis vanwege corona-symptomen) en wethouder Rosalie van Rijn. Die vragen om een tekening of gedicht over ’hoe vrij zijn voelt’, nu kinderen niet naar school gaan. ,,Als alles voorbij is, hangen we het op in het gemeentehuis", beloven ze. Gedichten en tekeningen kun je tot 6 mei naar communicatie@wijdemeren.nl.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen