Premium

Catering en lunchroom ’De Krantine’. Horeca mag in voormalig HDC-hoofdkwartier De Letterbak

Catering en lunchroom ’De Krantine’. Horeca mag in voormalig HDC-hoofdkwartier De Letterbak
De Letterbak, het oude HDC-complex aan de Edisonweg.
© Foto aangeleverd
Alkmaar

Horeca op een bedrijventerrein, dat ligt gevoelig in Alkmaar. Toch kan er volgens het Alkmaarse college best worden meegewerkt aan de vestiging van een cateringsbedrijf annex lunchroom in de voormalige bedrijfskantine van HDC Media aan de Edisonweg op bedrijventerrein Oudorp.

Die maakt deel uit van het gedeelte dat enige tijd geleden is herdoopt in De Letterbak. Tegen commerciële prijzen kunnen startende bedrijfjes hier ruimte huren. Het andere deel van het voormalige HDC-complex is De Drukkerij. Dat is de nieuwe ’culturele broedplaats’ waar geen commerciële huurprijzen gelden.

De ’Krantine’ is bedoeld voor de snelle lunch buiten de deur, de afhaallunch en de zakelijke lunchafspraak. Het eerste half jaar is de Krantine gericht op gebruikers van De Letterbak en omliggende bedrijven. Daarna zijn ook consumenten van buitenaf welkom. De Krantine is vijf dagen in de week open van 11 tot 14 uur. De keuken dient tevens als productiekeuken voor het cateringbedrijf Smoking Buddha.

Volgens het college kan voor de horecavoorziening op het bedrijventerrein een afwijking van het bestemmingsplan worden gehanteerd. Het gaat om een toevoeging op het bestaande aanbod. Er wordt rekening gehouden met verzet vanuit de horeca in het centrum van Alkmaar. Daar ligt de vierkantemeterprijs veel hoger dan op het bedrijventerrein Oudorp.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen