De Zilk ’overspoeld’ met kabouters

De Zilk ’overspoeld’ met kabouters
Post voor het Kabouterdorp.
De Zilk

Tim Langeveld uit De Zilk hoeft zich voorlopig geen zorgen te maken over een gebrek aan kabouters. Sinds zijn oproep in deze krant en op Facebook heeft hij vanuit het hele land tientallen exemplaren aangeboden gekregen.

„Echt heel gaaf, zo enthousiast als er gereageerd wordt”, meldt de Zilker. Vorige week werden vernielingen aangericht in het dertig jaar oude Kabouterdorp De Zilk in de Amsterdamse Waterleidingduinen.

De Zilk ’overspoeld’ met kabouters

Particulieren bieden massaal aan kabouters te doneren, soms met twaalf exemplaren tegelijk. Ook is er het aanbod de brievenbus die jarenlang dienst deed als communicatiemiddel tussen kinderen en kabouters in ere te herstellen en te beheren. Langeveld: „Er zijn veel mensen die mee willen werken het kabouterdorp nieuw leven in te blazen.”

Lees ook: Woede en tranen om verwoest geheim kabouterdorp in Waterleidingduinen waar al dertig jaar kinderen komen dromen

Overweldigend

In zijn woonplaats kan de autoverkoper niet meer over straat zonder aangesproken te worden over zijn initiatief: „De reacties zijn overweldigend.” Ook bedrijven bieden hun diensten aan. Zo zal een afvalverwerkingsbedrijf donderdag aanstaande belangeloos meehelpen met het afvoeren van alle vernielde spullen.

De Zilk ’overspoeld’ met kabouters

Het sprookjesdorp wordt de komende tijd opgeknapt, zodat alles gereed is voor de grote (her)opening op 7 juni, voor zover de coronacrisis daar geen stokje voor steekt. Langeveld is blij met alle positieve reacties, maar drukt mensen op het hart geen kabouters naar De Zilk op te sturen.

„Die kan ik thuis echt niet allemaal stallen. Neem je kabouters mee naar de opening. Dan maken we er samen een groot bevrijdingsfeest van, iedereen is welkom, ook zonder kabouter”, aldus de Zilker.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen