Claudia Appel uit Benningbroek kruipt zo vaak mogelijk achter de naaimachine voor ’dankbare klus’

Claudia Appel uit Benningbroek kruipt zo vaak mogelijk achter de naaimachine voor ’dankbare klus’
Claudia Appel met het operatieschort dat ze zojuist gemaakt heeft.
© Aangeleverde foto
Benningbroek

Het is nu de kinderen thuis zijn van school een beetje schipperen, maar zo vaak als ze kan kruipt Claudia Appel achter de naaimachine. ,,Een heel dankbare klus”, zegt de inwoonster van Benningbroek, voordat ze de laatste hand legt aan haar 32e operatieschort.

Via via vernam Appel dat Melanie Hartog hulp zocht om aan een grote order van een zorginstelling te kunnen voldoen. En met een eigen naaiatelier, waar ze hoofdzakelijk gala- en cocktailjurken maakt en verandert, voelde ze zich direct geroepen om ook een steentje bij te dragen.

,,Met het aanpassen van bruidsjurken heb ik het nu toch niet druk, want de meeste trouwerijen zijn gecanceld”, vertelt ze. ,,En je mag nu sowieso niet afspelden, dus de rest van het werk ligt ook een beetje stil.” Een glimlach verschijnt op haar gezicht. ,,Er was van de week wel iemand die vroeg waarom zijn vest nog niet klaar was. Toen heb ik hem uitgelegd dat er een spoedklus tussendoor gekomen was. Daar had-ie wel begrip voor hoor. Die rits kan wel even wachten.”

Basic

Zoveel mogelijk operatieschorten in elkaar zetten. Daar draait het nu om voor de ruim dertig naaisters die Hartog vanuit huis een helpende hand toesteken. ,,De klus op zich is heel basic”, aldus Appel, die vaak ’s avonds ook nog een uurtje achter de naaimachine kruipt. ,,Normaal gesproken doe ik meer het specialistische werk, dus dit red ik makkelijk. Oneerbiedig gezegd is dit ramwerk. Ik heb er nu 32 gemaakt. Wel doe ik er wat langer over dan de 35 minuten die er eigenlijk voor staat. Ik denk dat ik - met de mouwen, de manchetten en het sluitlint erbij - gemiddeld vijftig minuten bezig ben per schort.”

Claudia Appel uit Benningbroek kruipt zo vaak mogelijk achter de naaimachine voor ’dankbare klus’
Claudia Appel achter de naaimachine in haar atelier aan huis.
© Aangeleverde foto

Maar dat komt vooral door de apparatuur die de inwoonster van Benningbroek tot haar beschikking heeft. ,,Ik zou heel graag met een industriële naaimachine aan de slag willen. Dat werkt zo veel sneller. Dus als iemand er nog een heeft staan die ik zou mogen lenen, houd ik me aanbevolen.”

Lees ook: Kledingbedrijf uit Hoogkarspel maakt met hulp van thuisnaaisters vijfduizend operatieschorten

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen