Bloemenzee voor omgekomen Alkmaarse motorrijder

1/2
Alkmaar

Het hek langs de Kanaalkade in Alkmaar is maandagochtend één grote bloemenzee. Op de plaats waar zaterdagmiddag een 24-jarige motorrijder omkwam bij een verkeersongeluk, hangen bloemen, kaarten, staan kaarsjes en is ook een pet opgehangen.

De 24-jarige Alkmaarder verongelukte zaterdag toen een rode Renault vanuit tegenovergestelde richting de Kaarsemakersgracht in de richting van de Karperton-parkeergarage opdraaide. De motor, die rechtdoor reed, kon de auto niet meer ontwijken en kwam vol in de flank van de auto. Reanimatie mocht niet meer baten.

Een dag na het ongeluk hingen er al bloemen en kaarten. Maandagmorgen was het hek op de hoek van de Kanaalkade en de Kaarsemakersgracht omgevormd tot een herdenkingsplek voor de Alkmaarder.

De Kanaalkade is al jaren het decor van opvallende verkeersongelukken. Twee jaar geleden raakte een motorrijder een bestelbus die plotseling wilde keren. Ook in 2018 ramde een Connexxion-bus een kerende auto. Juli vorig jaar kwam er een snorscooter in botsing met een auto. Daarbij vielen twee gewonden. Diezelfde zomer overleed een 65-jarige Duitse vrouw toen ze werd aangereden door een auto.

De Kanaalkade staat bekend om de gecompliceerde situatie met een ingewikkelde verkeerstroom.

Motorrijder (24) overleden door botsing met auto op Kanaalkade in Alkmaar

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen