Vanwege corona oppas of huiswerkbegeleiding nodig? denhelderhelpt.nl koppelt vraag en aanbod van particulieren

Vanwege corona oppas of huiswerkbegeleiding nodig? denhelderhelpt.nl koppelt vraag en aanbod van particulieren
Particulieren die hulp nodig hebben, kunnen door anderen worden geholpen.
© Marcel Rob
Den Helder

Een nieuw platform koppelt particulieren met een hulpvraag aan Nieuwediepers die hen willen helpen. „We hopen dat veel mensen er gebruik van maken”, zegt Sander de Roos van media-adviesbureau Druktemaker.

Zoals zoveel nieuwe initiatieven is denhelderhelpt.nl vanwege de coronacrisis ontstaan. De Roos: „Veel hulpvragen zijn gefragmenteerd. Er zijn ook mensen die bereid zijn hulp te bieden. Maar als het allemaal losse flodders zijn, is de kans klein dat vraag en aanbod elkaar treffen.”

Websites

Druktemaker is gevestigd op Willemsoord. Het bedrijf is onder meer gespecialiseerd in het bouwen van websites en het ontwerpen van huisstijlen. De Helderse creatievelingen werken onder meer voor Golfpark Efteling. Rabobank, Spaansen, KeyKeg, Amazon Game Studios, Ontwikkelingsbedrijf NHN en basketbalclub Den Helder Suns.

„Achter dit initiatief schuilt geen enkel commercieel belang”, benadrukt De Roos. „Wij willen in deze periode iets doen waar de inwoners van Den Helder iets aan hebben. Ik kan me voorstellen dat mensen hulp nodig hebben vanwege de coronamaatregelen. Niet iedereen durft om hulp te vragen. Sommige mensen willen een ander niet lastigvallen met hun sores. Ik las laatst over een meneer die heel lang zonder eten heeft gezeten. Te laat is men tot de ontdekking gekomen dat hij hulp nodig had. Hij is thuis dood aangetroffen. Dat is schrijnend. Het is voor ons een kleine moeite om zo’n website te bouwen waardoor vraag en aanbod aan elkaar kunnen worden gekoppeld.”

Timmerman

Op de website staan al wat hulpvragen. Zo zoekt iemand uit De Schooten, die thuis moet werken, oppas voor twee kinderen van vier en zes jaar oud. In Nieuw Den Helder-Oost is een timmerman nodig, in dezelfde wijk zoekt iemand een buddy die met zijn/haar 85-jarige vader wil (video)bellen.

De Roos weet dat de sluiting van scholen tot problemen in sommige gezinnen leidt: „Onderwijs wordt nu online gegeven. Maar er zijn gezinnen met meerdere kinderen en één computer of tablet. Kinderen kunnen daardoor een leerachterstand oplopen. Mensen die thuis een extra tablet of een oude computer hebben, kunnen dus helpen. Zo’n computer of tablet wordt niet weggegeven, maar wordt tijdelijk uitgeleend.”

Zie ook www.denhelderhelpt.nl

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Meest gelezen