Ruim honderd West-Friezen besmet met het coronavirus

Ruim honderd West-Friezen besmet met het coronavirus
Hoorn

Het aantal gemelde coronapatiënten in West-Friesland is de afgelopen 24 uur met zeven toegenomen tot 103. Dat blijkt uit de actuele cijfers van het RIVM.

Er zijn in heel Noord-Holland Noord 27 nieuwe besmettingen geconstateerd. Het aantal coronagevallen in dat gebied is toegenomen van 294 naar 321.

In West-Friesland is Hoorn nu de gemeente met de meeste besmettingen (23) gevolgd door Medemblik (22), Stede Broec (20), Enkhuizen (18), Koggenland (10), Drechterland (7) en Opmeer (3). In deze regio zijn ook verschillende mensen de afgelopen dagen door het virus overleden, maar deze aantallen worden officieel niet gemeld. Het aantal daadwerkelijke besmettingen ligt overigens hoger, omdat de GGD niet iedereen meer test. Alleen 70-plussers en mensen met serieuze klachten worden bemonsterd.

Burgemeester Jan Nieuwenburg van Hoorn, de gemeente met de meeste besmettingen, zegt iedere patiënt op zich verschrikkelijk te vinden. ,,Ik hoop ook echt dat we het in de hand kunnen houden. De ernst van dit virus moet niet worden onderschat.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen