Verdriet en vreugde in Wijdewormer om terugkeer dochter Moniek die studie in VS moest afbreken door coronacrisis (Oproep: ’Hoe gaat het met u?’)

Verdriet en vreugde in Wijdewormer om terugkeer dochter Moniek die studie in VS moest afbreken door coronacrisis (Oproep: ’Hoe gaat het met u?’)
Moniek is terug in Wijdewormer.
© Foto Thea van der Meiden
Wijdewormer

Verdriet en vreugde streden om voorrang bij Thea van der Meiden uit Wijdewormer. Als gevolg van de corona-uitbraak moest dochter Moniek haar studie in de Verenigde Staten voortijdig afbreken. Dat vertelt Thea naar aanleiding van onze oproep: ’Hoe gaat het met u?’.

,,Onze dochter Moniek is na acht maanden studie aan de high school in Marshall (Arkansas) teruggekeerd, bijna twee maanden eerder dan gepland’’, vertelt Thea. ,,Voor haar verdrietig en onverwacht. Ze had het programma graag willen afronden en rustiger afscheid willen nemen. We zijn wel blij dat ze veilig en gezond is aankomen. Ook zij is er verdrietig onder, maar ze zit ook vol energie. Na acht maanden wordt dat wennen aan elkaar in een omgeving met maatregelen als gevolg van het coronavirus.’’

,,Als gezin hebben we op afstand mee mogen genieten met het mooie avontuur van Moniek in de USA, in haar beide gastgezinnen: het paardrijden, de high school, het volgen van een gevarieerd vakkenpakket, andere exchangestudenten, de roadtrips, het sportprogramma en evenementen, onder supervisie van de organisaties van het highschoolprogramma.’’

En hoe gaat het met u? Vertel het de redactie.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen