Hoornaar ’met corona’ bespuugt agenten, die nu aangifte hebben gedaan van poging tot zware mishandeling

Hoornaar ’met corona’ bespuugt agenten, die nu aangifte hebben gedaan van poging tot zware mishandeling
Hoorn

Tijdens de aanhouding van een 21-jarige man uit Hoorn zijn zaterdagavond politiemensen door deze verdachte bespuugd.

De man, die verdacht wordt van een overval zaterdagmiddag op zonnestudio SOL aan de Liornestraat in Hoorn, gaf later aan bij de politiemensen dat hij besmet is met corona. Omdat de man niet getest is, is op dit moment niet bekend of hij daadwerkelijk coronapatiënt is. Vier politiemensen die met hem in aanraking zijn geweest hebben inmiddels aangifte gedaan van poging zware mishandeling. De Hoornaar wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. ,,Lik op stuk!’’, liet politiechef Anja Schouten via Twitter weten. ’Spugen naar collega’s (of anderen) is onaanvaardbaar’.

Eerder deze maand zijn mensen via snelrecht tot celstraffen veroordeeld wegens het met corona bedreigen van politiemensen. In Rotterdam kreeg een man tien dagen cel omdat hij tegenover twee agenten gedreigd had te zullen gaan spugen. ,,Ik maak jullie allemaal ziek, ik heb corona.’’ In Den Haag is een man veroordeeld tot tien weken cel (waarvan twee weken voorwaardelijk) omdat hij agenten in het gezicht had gehoest, waarna hij riep: ’Ik heb het coronavirus, jullie nu ook’.

Volgens Rob Janssen, chef van basisteam Hoorn, zijn alle politievoertuigen inmiddels voorzien van anti-spuugmaskers. ,,Hoewel onze collega’s nuchter reageerden, hakt dit incident er behoorlijk in, zowel binnen het team als in hun privésituatie. Deze collega’s zijn op dit moment gewoon aan het werk, maar dit incident maakte goed duidelijk dat wij dringend extra bescherming nodig hebben.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen