Premium

Opnieuw wijziging openingstijden milieustraat door ongewenste drukte; gemeenten roepen op grofvuil te laten ophalen

Opnieuw wijziging openingstijden milieustraat door ongewenste drukte; gemeenten roepen op grofvuil te laten ophalen
Stockfoto milieustraat ter illustratie.
© Online Stock
Purmerend

Vanaf maandag 30 maart veranderen de openingstijden van de milieustraat aan de Van IJsendijkstraat in Purmerend. De milieustraat gaat ’s ochtends eerder open vanaf 7.30 uur en blijft aaneengesloten open tot 13.00 uur. Dat meldt de gemeente Purmerend. Oorzaak is de ongewenste drukte.

De afgelopen week kwamen opnieuw meer dan duizend bezoekers per dag hun grofvuil wegbrengen. ’Het is te druk en de wachttijd kan oplopen tot een uur. Nogmaals een oproep: kom alleen uw grofvuil brengen als het echt noodzakelijk is!’, zegt de gemeente in een persbericht.

De nieuwe openingstijden zijn: Maandag tot en met vrijdag: 7.30 uur tot 13, zaterdag (en zondag): gesloten

Bezoekers moeten volgens de gemeente met het volgende rekening houden:

[ "Er is een verkeersregelaar aanwezig, inrijden vanuit richting N244 is niet mogelijk.", "Volg aanwijzingen op van de verkeersregelaar.", "Wachttijden kunnen oplopen tot 1 uur.", "Sorteer thuis het afval zodat u snel het grofvuil kunt lossen en niet onnodig op het perron heen en weer moet lopen.", "Kom niet een half uur voor sluiting, de kans is groot dat u niet meer wordt toegelaten.", "Houd 1,5 meter afstand van medewerkers en andere bezoekers", "Begroet elkaar met een glimlach en heb geduld als het druk is." ]

Het alternatief is om een afspraak te maken om grofvuil thuis te laten ophalen. Dit is geheel kosteloos. Hiervoor kan men tijdens kantooruren bellen met het algemene telefoonnummer: 0299-452452. Inwoners van Waterland kunnen voor een afspraak bellen met de lokale afvalinzamelaar Remondis: 0299-407671.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen