Nieuwe RIVM-cijfers: weer meer patiënten in de regio Alkmaar

Nieuwe RIVM-cijfers: weer meer patiënten in de regio Alkmaar
Alkmaar

In de regio Alkmaar hebben tenminste 131 mensen het coronavirus. De afgelopen dag - van vrijdag op zaterdag - kwamen er 14 patiënten bij. Dat cijfer ligt vrijwel zeker een stuk hoger, omdat het hier gaat om officiëel geregistreerde gevallen.

Bergen en Alkmaar kenden een redelijk sterke stijging in de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Bergen steeg in een dag door van 16 naar 20 gevallen; een toename van vier. In Alkmaar kwamen er 6 patiënten bij: van 36 naar 42. In Langedijk (14) en Heiloo (13) bleef de teller gelijk. Heerhugowaard kreeg er drie patiënten bij (van 20 naar 23) en Castricum steeg naar 19, een toename van 1.

In de Noordkop bleef het stabiel. Alleen in Hollands Kroon was er een stijging te noteren van 1 (18). Texel (3), Den Helder (9) en Schagen (13) bleven de afgelopen dag gelijk.

In West-Friesland was er wel een toename. Medemblik was ’aan de beurt’ met een stijging van 8 naar 14; een toename van 6. Koggenland steeg van 6 naar 9 (plus 3), Hoorn van 18 naar 20 (plus 2), Drechterland kreeg er een geval bij: 5 nu. In de West-Friese gemeentes was er een toename van 12 geregistreerde coronagevallen.

Meer over corona in deze regio:

Volg hier het liveblog over corona.

We houden een interactieve kaart bij met coronabesmettingen.

Hier vindt u meer artikelen over corona.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen