Premium

Action-truck brengt pallets met handschoenen en veiligheidsbrillen naar Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar [video]

Action-truck brengt pallets met handschoenen en veiligheidsbrillen naar Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar [video]
Alkmaar

Blije gezichten vrijdagmiddag in het logistiek centrum van het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar. Een truck van winkelketen Action kwam langs en bracht vier pallets met handschoenen en twee pallets met veiligheidsbrillen in de strijd tegen corona.

De 16,5 meter lange oplegger van Action pendelde door Noord-Holland. Het voertuig was volgeladen met dozen vol persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals mondkapjes, veiligheidsbrillen en handschoenen. „We wilden dat deze spullen op een plek terechtkomen waar ze momenteel hard nodig zijn”, verklaart Pieter Appelman de geste van de winkelketen.

Huisartsenpost

De truck stopte bij het Dijklander Ziekenhuis en de Zorgkoepel West-Friesland in Hoorn om vervolgens koers te zetten naar de Huisartsenpost Alkmaar en het Noordwest Ziekenhuis. Bij de huisartsenpost werden veertig dozen stofmaskers, zes dozen stofmaskers en vier dozen veiligheidsbrillen afgeleverd.

In het hoofdkwartier van Action in Zwaagdijk was de truck ’s ochtends vroeg bevoorraad. „In het ruim zitten 670.000 handschoenen, 13.250 mondkapjes en 4.656 veiligheidsbrillen”, zo rekende Appelman voor. „Die verdelen we gratis over de vier plekken die we vandaag aan doen.”

Action-truck brengt pallets met handschoenen en veiligheidsbrillen naar Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar [video]
De aangevoerde lading beschermingsmiddelen wordt opgeslagen in het logistiek centrum van het NWZ.
© jjfoto.nl/Vincent de Vries

Zorg

Samen met Jasper Schilder werkt Appelman op de inkoopafdeling van Action. Daar werd het idee geboren. „We hebben allemaal wel één of meerdere kennissen die in de zorg werkzaam zijn. Daardoor weten we donders goed hoe moeilijk die situatie daar nu is. De afgelopen weken hebben we deze spullen kunnen opsparen en nu is het tijd om ze uit te leveren.”

Appelman benadrukt dat de kwaliteit van de goederen uitstekend is. „De goederen zijn geïmporteerd vanuit China en voldoen aan de kwaliteitseisen. De handschoenen zijn van nitril, een stof die sterker is dan latex. Alle mondkapjes en veiligheidsbrillen zijn gecertificeerd.”

Schilder geeft aan dat de afleveradressen secuur zijn uitgekozen. „Mijn schoonvader is huisarts in Heerhugowaard en ik heb bij hem ook geïnformeerd waar deze spullen de komende weken hard nodig zijn. Dat heeft Pieter binnen zijn kennissenkring ook gedaan en zo zijn op deze vier plekken uitgekomen.”

Navolging

Appelman hoopt dat de actie van Action navolging zal vinden. „Hoewel we van origine een West-Fries bedrijf zijn, werken bij ons inmiddels zo’n 53.000 medewerkers in een groot aantal Europese landen. Die landen willen het coronavirus zo goed mogelijk bestrijden. Daarom hoop ik dat iedereen binnen ons bedrijf de schouders eronder zet.”

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen