Corona: HOP-fractie maakt zich zorgen om verenigingen in Heerhugowaard

Heerhugowaard vanuit de lucht. De HOP-fractie maakt zich zorgen

Heerhugowaard vanuit de lucht. De HOP-fractie maakt zich zorgen© Foto Hans van Weel

Arie Bergwerff
Heerhugowaard

De HOP-fractie in Heerhugowaard maakt zich, nu de samenleving in de greep is van het coronavirus, ernstig zorgen om de ondernemers en de verenigingen in de gemeente. ’We zijn in een compleet andere wereld beland’, stelt fractievoorzitter René Schoemaker. De partij heeft nu een aantal schriftelijke vragen gesteld.

Schoemaker stelt vragen over de uitvoering van de crisismaatregelen voor de ondernemers en zzp’ers. ’Hoe vangt de gemeente in problemen geraakte ondernemers in de tussentijd op’, vraagt hij.

Het raadslid constateert dat er vanuit de rijksoverheid weinig of geen aandacht is voor het maatschappelijk middenveld. ’De roep om hulp bij verenigingen, zowel in de sport als cultureel als anders, neemt met de dag toe’. Deelnamebijdragen en kantine-inkomsten zijn een belangrijke inkomstenbron, weet hij. ’Veel verenigingsbesturen vragen zich af of zij de zomer wel kunnen halen’. Schoemaker wil weten of er voldoende faciliteiten vanuit de rijksoverheid zijn voor deze doelgroep. En hij vraagt of het college bereid is om ’er alles aan te doen om het o zo belangrijke verenigingsleven overheid te houden’. ’Bizarre tijden vragen om een proactieve gemeente’.

Het raadslid wijst ook op de bibliotheek, op Cool en op de amateurverenigingen in de culturele sector. ’Ook voor deze doelgroep zien wij slechts summiere aandacht vanuit de rijksoverheid’.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.