Premium

Eilandraad Marken: ’Kom even niet naar het eiland’

Een wandeling op de dijk rond Marken wordt afgeraden, maar als mensen toch willen komen moeten ze zich aan de afstandsregels houden.
© Archieffoto Ella Tilgenkamp
Marken

De Eilandraad Marken roept bezoekers van het Uitdamse vakantiepark Poort van Amsterdam op om voorlopig even niet naar Marken te komen. En als ze toch per se het voormalige eiland willen bezoeken, wordt hen op het hart gedrukt om op veilige afstand van elkaar en van anderen te blijven.

De bezoekers van het vakantieresort krijgen een brief van de Eilandraad waarin wordt uitgelegd dat er vanwege de coronacrisis op dit moment niets te doen is op Marken. ,,Horeca en winkels zijn gesloten. Wandelen is de enige activiteit die nog mogelijk is. Om een mogelijke verspreiding van het virus te voorkomen, willen wij u vriendelijk doch dringend verzoeken u aan de voorschriften van de overheid te houden. Blijf zo veel mogelijk in uw (vakantie)woning of in ieder geval op het terrein van het park. Niet alleen ter bescherming van de gezondheid van onze inwoners, maar ook die van uzelf. Natuurlijk is het moeilijk om tijdens een vakantie beperkt te worden in je bewegingsvrijheid, zeker met kinderen. Toch vragen wij u om begrip voor de huidige situatie en onze oproep.’’

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen