Aantal geregistreerde coronabesmettingen in Zaanstreek-Waterland in etmaal met 14 omhoog

Purmerend

Het aantal geregistreerde gevallen van corona in Zaanstreek-Waterland is in een etmaal tijd met 14 toegenomen. De regio telde donderdagmiddag om 14 uur 112 vastgestelde besmettingen met het virus, maakte het RIVM bekend.

Purmerend is nog altijd de gemeente in de regio met de meeste besmettingen. Donderdagmiddag ging het om 39 inwoners, zeven meer dan een dag eerder. In Zaanstad ging het aantal geregistreerde coronagevallen met twee omhoog. Die gemeente heeft nu 31 vastgestelde gevallen van corona.

Ook de meeste kleinere gemeenten in Zaanstreek-Waterland zagen het aantal patiënten bij wie corona kon worden vastgesteld, verder toenemen. In Beemster en Waterland kwamen er geen nieuwe gevallen bij de afgelopen 24 uur: Beemster telt nu 2 patiënten bij wie het virus is geconstateerd en Waterland 11. In Landsmeer kwam er donderdag een geval bij, waarmee die gemeente uitkomt op 7 geregistreerde besmettingen. In Wormerland zijn dat er 5, twee meer dan een dan eerder. In Oostzaan ging het op één nieuw geval. Daar zijn nu 7 inwoners met een vastgestelde besmetting.

Het werkelijke aantal zal hoger zijn omdat lang niet iedereen die ziek is aan een test wordt onderworpen. Dat is voorbehouden aan patiënten die zo ziek zijn dat ze in een ziekenhuis terechtkomen en aan zorgverleners.

Inmiddels zijn volgens de cijfers vanhet RIVM vier bejaarde inwoners van Zaanstad, Waterland, Purmerend en Beemster overleden aan de gevolgen van corona.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen