Premium

Purmerend komt ondernemers tegemoet vanwege coronacrisis

Purmerend komt ondernemers tegemoet vanwege coronacrisis
Purmerend

De gemeente Purmerend neemt maatregelen om ondernemers tegemoet te komen die zijn getroffen door de coronacrisis.

Het college van burgemeester en wethouders heeft in aanvulling op landelijke maatregelen een lokaal noodpakket vastgesteld om ondernemers te helpen. Daarnaast is er een speciaal telefoonnummer geopend voor ondernemers die vragen hebben of om advies verlegen zijn.

Purmerend komt ondernemers tegemoet vanwege coronacrisis

Over de maanden maart, april en mei heft de gemeente geen precario, belasting voor terrassen en reclame-uitingen. Daarnaast kunnen ondernemers uitstel van betaling van de onroerendezaakbelasting aanvrage. Dat kan door een e-mail te sturen naar invordering@purmerend.nl of te bellen met tel. 0299-452870. Tot 1 juni 2020 stuurt de gemeente geen aanmaningen en dwangbevelen als een ondernemer achterstand heeft bij het betalen van gemeentelijke heffingen en belastingen. Eigenaren van bedrijfspanden worden door de gemeente op het hart gedrukt coulant te zijn bij het innen van huur.

,,Het zijn zware tijden voor veel ondernemers in Purmerend’’, aldus het college in een verklaring. ,,De maatregelen om het coronavirus terug te dringen worden in veel sectoren hard gevoeld. De gemeente wil haar ondernemers helpen waar dat kan.’’

Een overzicht van alle landelijke en lokale maatregelen staat op www.purmerend.nl/ondernemers. De gemeente bekijkt of er nog meer maatregelen mogelijk zijn om ondernemers te ondersteunen.

Voor ondernemers met vragen is het Loket Ondersteuning Ondernemers in het leven geroepen. Daar kunnen ondernemers uit zowel Purmerend als buurgemeente Beemster terecht. Het loket is op werkdagen tussen 9-12 en 13-16 uur bereikbaar via telefoonnummer 0299-452400.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen