Premium

Groen licht voor mogelijke komst groenteverwerker Hessing naar Purmerend

Groen licht voor mogelijke komst groenteverwerker Hessing naar Purmerend
De Purmerendse gemeenteraad vergaderde donderdagavond vanwege de coronacrisis in een minimale bezetting.
© Foto Mediahuis
Purmerend

De Purmerendse gemeenteraad heeft donderdagavond het licht op groen gezet voor de komst van groenteverwerkend bedrijf Hessing naar bedrijventerrein Baanstee-Noord.

Het bedrijf is gevestigd in het West-Friese Zwaagdijk-Oost maar heeft daar te kampen met ruimtegebrek. Momenteel wordt onderzocht of de productie kan worden vergroot door een nieuw productiecentrum te bouwen op de Baanstee-Noord. Daar is een stuk grond van 9,3 hectare mee gemoeid.

Het college had daar wel oren naar en stelde voor dat de raad een vrijbrief zou geven om Hessing naar Purmerend te halen, onder meer vanwege de arbeidsplaatsen die daarmee zijn gemoeid. De VVD vond dat te ver gaan. De partij is enthousiast over de mogelijke komst van de groenteverwerker, maar vindt het te ver gaan om de regie volledig uit handen te geven. Een amendement om dat deel van het voorstel aan te passen, kreeg donderdagavond de unanieme instemming van de gemeenteraad. Die vergaderde vanwege de coronacrisis in een kleiner verband: van iedere partij was welgeteld één vertegenwoordiger aanwezig. Op de PVV na; raadslid Nicole Moinat is door het coronavirus geveld en was afwezig.

Burgemeester Don Bijl is blij dat Hessing nu verder kan met het uitwerken van de plannen voor een Purmerendse vestiging. ,,Dat betekent dat er een mooi bedrijf naar de stad kan komen, en dat is goed voor de werkgelegenheid, onder meer voor de werknemers van Werkom die daar aan de slag kunnen. Door het voorstel van de VVD over te nemen, ontstaat er geen vertraging.’’

Ook wethouder Mario Hegger van economische zaken is tevreden. ,,We zitten door het coronavirus nu wel in een crisistijd, maar we moeten ook vooruit blijven kijken.’’

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen