Le Champion schrapt alle sportevenementen tot 1 juli

Alkmaar City Run by night
© Archieffoto
Alkmaar

Sportorganisator Le Champion schrapt als gevolg van de covid-19-uitbraak alle evenementen tot 1 juli, om de gezondheid van deelnemers, vrijwilligers en andere betrokkenen niet aan gevaar bloot te stellen en het zorgsysteem niet verder te belasten.

Onder meer de fietstoertocht Ronde van Noord-Holland, de hardloopwedstrijd Alkmaar City Run by night, de Fiets4Daagse Hoorn, de wandeltocht Oer-IJ Expeditie en de Wandel4daagse Alkmaar komen te vervallen. ,,Met pijn in ons hart moeten we annuleren, dat moge duidelijk zijn”, aldus directeur Ron van der Jagt. ,,Gezien de verspreiding van het coronavirus is het in onze visie volstrekt onverantwoord om in juni alweer grote evenementen met duizenden mensen te laten plaatsvinden.’’

Eerder deze maand was al besloten dat de 30 van Zandvoort, Omloop van Zandvoort en Zandvoort Circuit Run geen doorgang konden hebben.

Le Champion wil de ingeschreven fietsers, hardlopers en wandelaars tegemoetkomen. ,,Strikt genomen hoeven wij niks te doen’’, stelt Van der Jagt. ,,Want hier is sprake van overmacht en dan zijn wij niet gehouden aan restitutie van het inschrijfgeld. Maar we willen wel iets doen, ondanks deze turbulente tijden. Wij geven alle ingeschreven deelnemers een korting van vijftig procent op het startbewijs voor volgend jaar.”

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen