Lief in de regio: ouderengym in de buitenlucht, hoopvolle teksten op de kerk en noodhulp voor stagiaires

Lief in de regio: ouderengym in de buitenlucht, hoopvolle teksten op de kerk en noodhulp voor stagiaires
Fysiotherapeuten Angele Ossendrijver (voorgrond) en Corinne Jans in actie bij Santvoorde in Baarn.
© Caspar Huurdeman

Fysiotherapeuten Angele Ossendrijver en Corinne Jans gaven donderdagochtend bejaardengym vanuit de tuin van verzorgingshuis Santvoorde in Baarn. Hun praktijk van het Paramedisch centrum aan de Oosterstraat in Baarn ligt vrijwel stil. Tijd te over dus voor een openbare ’senioren-workout’. Een enkeling stapte enthousiast het balkon op. Veel anderen deden wel mee, maar veilig achter het raam. Niet vanwege coronagevaar, maar door de koude wind.

De Vredewerk aan de Huizerweg in Bussum is ’beklad’. Voor het goede doel, dat wel. Met stoepkrijt zijn er hoopvolle teksten op het heilige huis geschreven. ’Hou vol, samen bestrijden wij de crisis’, staat er met kleurige letters op de muur. Samen met de hashtags #doelief, #staysafe en #peace. De oproep ’Heeft u nog pleepapier’, is een waarschijnlijk grappig bedoelde verwijzing naar het hamsteren in de supermarkt van de afgelopen weken.

Brainstormen over een nieuw idee? Dat is lastig nu met de coronamaatregelen. Daarom kunnen media-ondernemers en -zzp’ers via de website van AbcPlatformOndernemers gezamenlijk over ideeën praten.

Restaurant Buiten in de Kuil in Lage Vuursche deelt soep uit. De eerste zestig liter paddenstoelensoep vond gretig aftrek in Baarn, Soest en Lage Vuursche. De maaltijd is bedoeld voor mensen die de deur echt niet uit kunnen en wordt op dindsdag en donderdag bezorgd. Aanmelden kan via de website van het restaurant.

De Hilversumse Melissa Karagoz loopt stage op dagbesteding Creatief Atelier van Philadelphia in Hilversum. En door de maatregelen rond het coronavirus komt zij in de problemen. „De dagbesteding is dicht en het wordt nu moeilijk om mijn examens te halen. Ook omdat mijn school dicht is. Ik heb nu een petitie gemaakt zodat wij laatstejaars zorgstudenten sneller aan de slag kunnen om de gaten in de zorg op te vullen.” Tekenen kan via: https://bit.ly/2WFG7Dh

SheConsult uit Weesp brengt in deze tijden van crisis een speciale coachingprogramma. Bedoelt voor vrouwen die thuis zitten. Een moment van zelfreflectie noemen ze het. Iedere dag krijgen deelnemers een vraag om over na te denken, je houdt een dagboek bij en om de twee weken is er een videogesprek met een coach. Aanmelden kan via coronacoaching.nl.

Een leuk initiatief gezien?

redactie@gooieneemlander.nl

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen