Premium

Strikte coronaregels bij kijkdag voor veiling inventaris failliete modeketen Didi in Heerhugowaard

Strikte coronaregels bij kijkdag voor veiling inventaris failliete modeketen Didi in Heerhugowaard
Er komen bij de failliete modeketen Didi onder meer 800 paspoppen onder de hamer.
© Archieffoto Mediahuis
Heerhugowaard

Tijdens de kijkdag voor de online veiling van inventaris van de failliete modeketen Didi in Heerhugowaard gelden vrijdag strikte regels vanwege het coronavirus.

Belangstellenden die in het voormalige hoofdkantoor/distributiecentrum aan de Celsiusstraat langs willen komen, moeten via de website van veilinghuis Troostwijk een afspraak maken.

Gedoseerd

Na vermelding van onder meer het project- en kopernummer krijgen zij een tijdstip doorgegeven, waarop ze welkom zijn.

,,We laten kijkers gedoseerd binnen, net als momenteel in winkels en supermarkten gebeurd’’, aldus een woordvoerster. ,,Maximaal twee personen per dertig minuten krijgen toegang.’’

Afstand

Voor de rest gelden dezelfde regels, zoals het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) die voorschrijft. Dus: wie verkouden is, moet thuis blijven; anderhalve meter afstand; niezen en hoesten in de elleboog.

Onder de hamer komen ruim 550 kavels. Het betreft de inventaris van 81 Didi-winkels in Nederland plus alles wat in het hoofdkantoor/distributiecentrum staat.

Ontslagen

Het Noord-Hollandse familiebedrijf Didi heeft zo’n veertig jaar bestaan en vroeg onlangs faillissement aan, nadat er al enkele jaren geen winst meer is gemaakt. Door het bankroet moesten 468 personeelsleden worden ontslagen.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen