De Huiskamer is gesloten, maar wel pannenkoeken en een kaartje voor ouderen

De Huiskamer is gesloten, maar wel pannenkoeken en een kaartje voor ouderen
De Huiskamer van Enkhuizen, Marjan Bielsma in gesprek met bezoekers.
© archieffoto
Enkhuizen

De Huiskamer, tegenwoordig in Enkhuizen én Medemblik, kan tijdelijk geen mensen met dementie meer opvangen. Maar biedt nu wel ondersteuning thuis.

De Huiskamer biedt dagbesteding aan 55-plussers met lichamelijke of geestelijke problemen. Al langere tijd in Enkhuizen, sinds 1 januari ook in Medemblik.

,,Dat is heel snel gegaan, er is weinig op dit gebied in Medemblik’’ aldus initiatiefneemster Marjan Bielsma. En nu de zeventig cliënten niet naar de dagbesteding kunnen vanwege het coronavirus , draait De Huiskamer dit om, aldus Bielsma. Om mensen ook thuis zoveel mogelijk tot steun te zijn.

Op afstand

Bielsma: ,,We houden zoveel mogelijk contact, maar dan op afstand. We bellen mensen vrijwel dagelijks, doen kaartjes in de bus, maar proberen ook via de tablet contact te houden.’’

Door mensen enerzijds wegwijs te maken op internet en anderzijds bijvoorbeeld zo op afstand gezamenlijk te gymmen. Waarbij er uiteraard voor wordt gewaakt fysiek contact te maken, aangezien het om een kwetsbare doelgroep gaat.

Pannenkoeken

Erg in trek zijn de maaltijden die op verzoek worden bereid en gebracht bij mensen thuis. ,,Daar zijn we heel druk mee. Maar we hebben deze week bijvoorbeeld ook 150 pannenkoeken gebakken en rondgebracht.’’

De coronacrisis heeft De Huiskamer wel op ideeën gebracht om haar activiteiten uit te breiden. Zo wordt ook ná de crisis hulp in de huishouding aangeboden.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen