Vijf Brabantse patiënten opgenomen in Meander; totaal aantal coronapatiënten in Tergooi nu op 24

Vijf Brabantse patiënten opgenomen in Meander; totaal aantal coronapatiënten in Tergooi nu op 24
Routing bij Tergooi Blaricum aangepast zodat patiënten die (mogelijk) zijn besmet met corona niet in aanraking komen met andere patiënten.
© foto studio kasterman/ben den ouden
Hilversum / Blaricum

Het aantal patiënten dat is besmet met het coronavirus in Tergooi is donderdag gestegen van 23 naar 24. Zeven van hen liggen op de IC. ,,Wij hebben zes IC-plekken, maar we zijn de capaciteit aan het uitbreiden met zogenoemde ’verkoever-kamers’, waar wij ook de mogelijkheid hebben om mensen aan de beademing te leggen’’, meldt de woordvoerster van het ziekenhuis.

Op de locatie Blaricum is de routing aangepast zodat het gemakkelijker wordt om de patiëntenstroom in goede banen te leiden. Mensen die (mogelijk) zijn besmet met het coronavirus, moeten de borden CCC volgen, de route richting het Centraal Corona Centrum bij de huisartsenpost. Zodoende komen ze niet in aanraking met niet-besmette patiënten.

Net als in Hilversum worden nu in Blaricum ook bij de ingang van het ziekenhuis witte ’triagetenten’ neergezet. Iedereen die het ziekenhuis in wil, bijvoorbeeld om een patiënt te bezoeken of vanwege een afspraak op de bloedafnamepoli, wordt hier gevraagd of ze ziekteverschijnselen hebben, zoals hoesten, keelpijn en/of koorts hebben (gehad). Alleen bezoekers die zonder klachten zijn, mogen ze naar binnen.

Inmiddels is bekend dat woensdag een 75-jarige Hilversumse is overleden aan het coronavirus. De vrouw woonde in een verpleeg-verzorgingshuis waar zij ook is overleden. De Hilversumse is het tweede slachtoffer uit de regio. Maandag overleden al twee patiënten in Tergooi aan het virus. Een daarvan kwam uit Weesp, de ander woonde buiten de regio.

Brabant

Het Meander Medisch Centrum telt nu 25 coronapatiënten, een meer dan woensdag. Hiervan liggen er 16 op de IC, dat is drie meer dan de dag ervoor. De afgelopen dagen heeft het ziekenhuis vijf patiënten overgenomen van het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg. ,,Zo geven wij gehoor aan de roep om hulp bij opvang van patiënten uit zwaar belaste ziekenhuizen elders in het land’’, aldus een woordvoerder.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen