Premium

Eerste Schager hotel sluit zich aan bij actie Hotels Helpen Nederland

Eerste Schager hotel sluit zich aan bij actie Hotels Helpen Nederland
Nico Gründmann en mede-eigenaar Angelina Sleutel in het Slot.
© Archieffoto
Schagen

Slothotel Schagen is het eerste hotel in de Noordkop dat kamers gaat aanbieden aan verwanten van coronapatiënten.

Exploitant Nico Gründmann heeft zich na een tip van deze krant aangesloten bij het landelijke initiatief. Hotels bieden tegen kostprijs kamers aan voor zorgpersoneel en familie van coronapatiënten die buiten hun eigen regio moeten verblijven. Bij het initiatief Hotels Helpen Nederland hebben zich in Amsterdam tot nu toe zes hotels aangemeld. Ook in Utrecht, Rotterdam, Tilburg en Zwolle doen hotels mee.

Daar is nu ook Schagen bijgekomen, meldt Nico Gründmann. De uitbater van onder meer Alpha, nam enkele jaren geleden de exploitatie van het Slothotel over, dat tot dan toe door Igesz werd uitgevoerd. De Schager ondernemer kende het hotelinitiatief tegen corona nog niet toen deze krant hem daar over benaderde, maar besloot al snel aan te haken.

Gründmann: ,,Ik vind het wel een goede zaak om de kamers die ik nog niet verhuurd heb in het Slot aan te bieden voor de hotelactie. Deze coronashit moet snel opgelost worden. De omzet in de horeca is nihil. Dit overleven alleen de hele sterke bedrijven.”

Marktstad

(tekst gaat door onder foto)

Eerste Schager hotel sluit zich aan bij actie Hotels Helpen Nederland
Hotel Marktstad met restaurant Bastaard.
© Archieffoto

Zijn collega Ivan Louer van het pas geopende hotel Marktstad denkt nog na over de hotelactie. Louer zit in een lastig parket. Na een zeer intensieve bouwperiode, waarin het voormalige Igesz geheel getransformeerd is tot een modern hotel met groot restaurant, ging Louer in februari open. Door de coronacrisis moest hij het restaurant na enkele weken weer sluiten en geboekte partijen afblazen. Het hotel is wel open, maar zucht uiteraard onder de geslonken belangstelling van publiek en bedrijven.

Gevraagd naar zijn animo om mee te doen aan de hotelactie, zegt Louer: ,,Ik denk dat dit voor onze regio nog niet van toepassing is. En wel omdat ketens als Van der Valk en Fletcher het regelen. Ik vraag me af of hotels zoals de onze in Schagen daar interessant voor zijn. Mocht het anders zijn, dan hoor ik het echter graag.”

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Meest gelezen