Premium

Camping Bakkum en camping Geversduin wachten in spanning af: open na 6 april, of na 1 juni?

Camping Bakkum en camping Geversduin wachten in spanning af: open na 6 april, of na 1 juni?
Kampeerkriebels bij de familie Mattemaker uit Zwanenburg, die al veertig jaar op Geversduin staan.
© Foto Ronald Goedheer
Bakkum

In spanning wachten kampeerders en het personeel van camping Bakkum en camping Geversduin af: gaan de kampeerterreinen open op 7 april of wordt het toch 1 juni?

Afgelopen week meldde de Castricumse burgemeester Toon Mans al dat wat hem betreft de campings dicht blijven tot 1 juni, gezien de aangescherpte maatregelen van het kabinet. Maar de beslissing over zo’n noodverordening neemt uiteindelijk de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, waarvan de Alkmaarse burgemeester Piet Bruinooge voorzitter is.

Manager Peter Ramp van beide grote Castricumse campings kan donderdag nog geen uitsluitsel geven. Gisteren heeft hij de hele dag op een bericht uit Alkmaar gewacht. Het is geen eenvoudig besluit. Alle campings sluiten in Noord-Holland Noord betekent een gevoelige tik voor de toeristensector in het hele gebied.

Ramp verwacht vrijdag wel duidelijkheid. ,,Voor het weekend willen we helderheid kunnen geven aan onze klanten.’’

Opbouw

Overigens is er wel degelijk activiteit op de kampeerterreinen. Dat komt omdat het de recreanten wel is toegestaan om hun caravans alvast neer te zetten. Ramp: ,,We hadden volgens de vorige richtlijnen zelfs al open mogen gaan, maar we liepen op de troepen vooruit en hadden zelf besloten dicht te blijven tot en met 6 april. De opbouw kon wel beginnen. Daarbij zijn we zorgvuldig te werk gegaan om besmetting te voorkomen. Uiteraard moest iedereen afstand bewaren en we hebben de toiletgebouwen gesloten.’’

Maar na de persconferentie van het kabinet afgelopen zondag merkte Ramp al dat het rustiger werd. ,,De afgelopen dagen zagen we vooral de boeren die hun stallingen kwamen legen. Normaal gesproken kwamen de kampeerders dan vaak mee om de caravan meteen op precies de goede plaats te zetten. Maar het is erg stil...’’

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen