Zonnepanelenactie ’Daken vol zon in Schagen’ verlengd, huisbezoeken na 6 april

Zonnepanelenactie ’Daken vol zon in Schagen’ verlengd, huisbezoeken na 6 april
© Eigen foto
Schagen

Met de invoering van maatregelen rondom het coronavirus, verandert er ook wat voor de zonnepanelenactie in de gemeente Schagen. Deze actie, waarbij een collectieve inkoop van zonnepanelen wordt georganiseerd, is verlengd en loopt nu door tot 30 juni.

De huisbezoeken in het kader van deze actie worden aangepast, laat wethouder Hans Heddes weten. ,,Momenteel worden huisbezoeken na 6 april ingepland. En huisbezoeken die al gepland waren, worden door de adviseur zelfstandig uitgevoerd en het overleg met de bewoner vindt telefonisch plaats.’’

Wie zo’n huisbezoek wil uitstellen kan op een later tijdstip een nieuwe afspraak maken. Heddes: ,,Dan krijg je wel alvast een indicatieve offerte op basis van een luchtfoto.’’

Bij ’Daken vol zon in Schagen’ is er sprake van een collectief van vakkundige regionale installateurs dat huiseigenaren de mogelijkheid biedt om zonnepanelen te laten installeren tegen een zeer gunstige prijs. Daarnaast is de besparing op de energiekosten door zonnepanelen aanzienlijk hoger dan de rente op een spaarrekening. Deze actie is in Schagen van start gegaan, inmiddels zijn er al ongeveer vierhonderd aanmeldingen binnen.

Meer informatie en aanmelden kan op www.duurzaambouwloket.nl/actieschagen. Voor vragen over zonne-energie of andere duurzame maatregelen kan contact worden opgenomen met het Duurzaam Bouwloket via www.duurzaambouwloket.nl.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Meest gelezen