Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar lanceert app met symptomencheck voor coronavirus: geen test, meer gezondheidsmonitor

Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar lanceert app met symptomencheck voor coronavirus: geen test, meer gezondheidsmonitor
Een blik op de app ’Noordwest Zorg 2.0’.
© Foto Mediahuis
Alkmaar

Het Noordwest Ziekenhuis (Alkmaar/Den Helder) heeft een app ontwikkeld, waarbij gebruikers via een symptomencheck kunnen controleren of zij mogelijk het coronavirus onder de leden hebben.

Wie de applicatie ’Noordwest Zorg 2.0’ op zijn mobiele telefoon of tablet heeft gezet, kan dagelijks zijn of haar lichaamstemperatuur invoeren en eventuele klachten.

Advies

Op basis van die informatie geeft de app een advies, bijvoorbeeld om contact op te nemen met de huisarts. Bij toenemende klachten van koorts, hoesten en/of benauwdheid wordt aangeraden dit sowieso te doen.

Het NWZ benadrukt met klem dat de symptomencheck geen coronatest is, maar eerder een gezondheidsmonitor.

Hulpmiddel

De app is een hulpmiddel, geen vervanging van reguliere zorg of spoedhulp. De ingevulde gegevens zijn puur voor eigen gebruik en worden niet doorgespeeld aan zorgverleners.

De ziekenhuisapplicatie geeft ook actuele informatie over corona van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en stuurt pushberichten bij nieuwe ontwikkelingen.

Quarantaine

Ook wordt algemene informatie over het coronavirus verstrekt, zoals over maatregelen, ziekenhuisbezoek, quarantaine/-isolatie thuis en in het ziekenhuis. De app is te downloaden in de App Store of Google Play.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen