West-Friese docenten houden leerlingen - van afstand - ook op creatief en sportief vlak actief [video]

Hoorn

Naast het ’op afstand’ aanbieden van reguliere oefenstof, hebben docenten in het basis- en voortgezet onderwijs manieren bedacht om leerlingen ook op creatief en sportief vlak actief te houden nu zij voorlopig thuis zitten.

Op de Bonifatiusschool in Spanbroek en ’t Ruimteschip in Opmeer, waar het lesgeven nu gebeurt via Google Classroom en de kinderen elke ochtend kunnen videobellen met hun leerkracht, bedenken ze leuke opdrachten. ,,Om het groepsgevoel vast te houden”, vertelt leerkracht Anja Braas. ,,Maak een foto van jezelf en een wc-rol, maak een vlog, bak een taart. Iedereen doet mee en het levert prachtige resultaten op. En mooie gesprekken achter de laptop. We hebben letterlijk een kijkje in de keuken van de kinderen.”

Gymdocenten van de Copernicus in Hoorn zijn een Instgram-account gestart waarop ze dagelijks ludieke filmpjes posten om hun leerlingen in beweging te houden.
© Foto Mediahuis

Waar Team Sportservice West-Friesland elke dag een beweegchallenge online zet, hebben ook de gymdocenten van de Copernicus iets bedacht om hun leerlingen actief te houden. Zij zijn een Instagram-account gestart, waarop elke dag ludieke filmpjes verschijnen met een ’workout of the day’. ,,Allemaal dingen die in en om huis te doen zijn”, zegt Anneke Knip, communicatiemedewerker bij de middelbare school in Hoorn. ,,Zó leuk. Leerlingen kunnen ook challenges laten uitvoeren door de docenten. Dit geeft een goed gevoel van verbinding in deze nare tijd.”

Op de Bonifatiusschool en ’t Ruimteschip krijgen leerlingen naast het schoolwerk leuke opdrachten. Zoals: fotografeer jezelf met een wc-rol. Hier poseert Aland met zijn kleine broertje.

Het account ’coppie.gymstagram’ heeft inmiddels ruim 1200 volgers. ,,Daarnaast is er nu ook een Copernicus Lunch insta. Daarin laat tekendocent meneer Wirtz zien hoe je met beperkte middelen elke dag een geweldige lunch kunt maken.”

Ook Kimberly deed mee aan de ’wc-rolchallenge’.

Hier vind je het Instagram-account van Copernicus.

Hier vind je het Instagram-account van Copernicus Lunch.

Lees ook: Leerlingen van De Flierefluiter krijgen elke dag live instructie (video)

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen